Wolfeye.org

Melwin


Melwin      Född:050525                                   Foto:Eivor Rasehorn
 
Melwin fick jag genom att jag hörde genom en vän att flera kattungar skulle skjutas på en bondgård. Vi åkte dit och tog med oss alla, det var sammanlagt 7 stycken. De var väldigt unga ca 4-5 veckor och de skulle ju inte ha tagits från mamman på ett bra tag, men jag hade ju inget val om de skulle få leva. Jag hade dem hemma i över en månad, de var väldigt hungriga och fulla med inälvsmask! Han har haft problem med magen sen han var liten, men nu äter han ett dietfoder som fungerar bra. Jag hittade bra hem till alla men Melwin blev jag så störtkär i så honom behöll jag. Det var bara 2 långhåriga kattungar av alla 7 och jag är svag för små luddbollar. Han är väldigt kelig, en riktig knäkatt, och är väldigt lätt att ha med när vi åker någonstans.

 


Han var helt oemotståndlig som liten kattunge!

Han har varit på utställning 2 gånger, det har inte gått så lysande, en domare tyckte att han hade "kattungehuvud till en vuxen katts kropp". Och han får ständigt kämpa med vikten. Han är ett riktigt matvrak, som inte kan ha mat framme utan det får portioneras ut under dagen. En riktig katten Gustaf!! Han är också fotograferad mycket av proffsfotografen Eivor Rasehorn och har varit med i många kalendrar, tidningar och böcker!

Jag kan inte förstå att någon kan skjuta små oskyldiga djur! Jag hade inte svårt att hitta hem till dem, och man kan ju faktiskt kastrera katten eller ge P-piller för att slippa oönskade kattungar! Tyvärr så är det nog ett ganska vanligt fenomen på våra lantgårdar!

 


De blå ögonen har han inte kvar ,men han är fortfarande jättesöt.Foto :Eivor Rasehorn

 
Sötaste Melwin!  Foto:Eivor Rasehorn 
 

Han var så rädd i början för mänsklig kontakt
 

Här var han ca ett halvår gammal, lite slankare modell än nu