Wolfeye.org

Lp1 Daffy


 född 1986 död 2001
 
Daffy fick jag genom en kompis som kände hans ägare. Han var då ca fem och ett halvt år och var kroniskt dålig i magen. De tänkte avliva honom för att de hade tröttnat och hon ville gärna ta honom själv, men bodde då inte så hon kunde. Planen var att han skulle bo hos mig tills hon kunde ta honom, men så blev det inte. Jag fastnade för honom så han blev kvar hos mig.

Daffy var en blandning av schäfer-collie och när jag fick honom vägde han ca 8 kg för lite pga av sin dåliga mage. Ägarna hade gett honom en burk Vov varje dag, för han ville inte ha nåt annat sa de. Så jag fick peta i honom torrfoder av bra kvalitet, efter tag började magen stabiliseras och han började gå upp i vikt. Folk tittade snett på mig i bussen i början i tron att det var jag som inte hade gett honom mat, inte kul alls.

Temperamentsmässigt var han en underbar hund på alla sätt och han hade ett så sött litet yl när han var glad. Daffy och jag provade lite lydnad när han var ca 7 år med dåligt resultat. På't igen när han var över 11 år, då minsann hade både jag och han hittat varandra och glädjen och fick ett fint Lydnadsdiplom i klass 1 med höga poäng, då var han 12 år.

När Daffy var 9 år råkade han och min andra hund Nelson i slagsmål, vilket slutade med att Daffy var väldigt nära att dö för Nelson släppte inte utan höll Daffy över strupen tills han var medvetslös.Jag hade försökt på alla sätt att skilja dem åt men inte lyckats. Min kompis var då rådig och sparkade Nelson på kulorna vilket gjorde att han släppte. Daffy började då andas igen och klarade sig med lite veterinärhjälp. Nelson blev kastrerad ganska omgående i ett försök att få dem att gå ihop, vilket lyckades med stor framgång. Båda levde sida vid sida till hög ålder utan fler bråk. Är evigt tacksam mot min kompis Ulrika som räddade Daffy då, det var hon som räddade honom så jag fick honom också! Har varit väldigt traumatiskt att bearbeta detta slagsmålet, det tog väldigt hårt.

Daffy blev hela 15 år innan han var tvungen att somna in pga sjukdom. En underbar hund med de klokaste och vackraste ögon man kan ha!!

Mer bilder:


Daffy hos fotografen
 

En ung Daffy från innan jag fick honom, han var så vacker!