Wolfeye.org
2014-09-24 12:06:31

Rallylydnads-SM

I helgen var det då dags för årets begivenhet inom rallyn, nämligen SM!! Och Nitro och jag har verkligen tränat mycket och han kändes väl förberedd. Vi drog startnummer 12 och var med i första gruppen. Det kändes bra för då hade jag gott om tid att värma upp honom efter banvandringen.

Nitro var lite pipig och inte riktigt nöjd innan start. Han hade mycket energi som ville ut och kanske skulle han ha behövt ett uppletande eller något på morgonen för att blåsa ur sig. Och jag var riktigt nervös det här SM:et, mådde illa och kunde inte äta något. Vaknade 04 natten innan och kunde inte somna om. Konstigt, jag har varit med på flera lydnads-SM och rally SM och tävlat sen 1995 men ändå så blir jag så nervös. Är nog lite mindre nervös med Chili men det kan vara för att han är lite lugnare.

Precis före start kändes det jättebra med Nitro, vi gick fot en del och han kändes väldigt förig och fin. När vi gick in så blev han luktig och på startpunkten satt han och luktade på marken, INTE kul!! Vet inte om det var löplukt som störde honom eller mina nerver, eller både och. Sen kom vi iväg, det var två hopp från start som gick bra, sen var det läggande och där luktade han också. Sedan till frestelsen där han också luktade, något som han nästan aldrig gör annars. Jag fick verkligen jobba för att få med honom och det är inte kul att gå en SM bana när man får locka med sig hunden som vi vore helt nybörjare. Sånt ska man inte behöva göra på ett SM! Då kändes det verkligen som, vad sjutton gör vi här överhuvudtaget.Sen vaknade han lite och var duktig tills vi kom till ,sitt kvar, lämna,gå ifrån. Där följde han med så där var första tiofelaren ett faktum. Sen blev han övertaggad och ville för mycket, så vid nästa snurr gjorde han den innan jag hann säga nåt. Jag skulle börja min rörelse med handen för att visa honom och då hann han snurra åt fel håll. Men snyggt måste det ha sett ut iallafall. Sista delen gick han riktigt bra, då var det som om han fattade vad vi höll på med. Och i honnören var han jätteduktig, vi hade turen att det var stå framför, vilket Nitro gillar. Alla moment där man får titta matte i ögonen gillar han :)

Sundsvalls BK och klubbarna runtom som anordnade SM har verkligen gjort det oklanderligt! Fanns inget att klaga på! Roligast med rallyn är variationen på alla raser och stämningen bland alla som håller på. Känns som en stor familj :)

Detta SM var ändå kul, för att våra kompisar Cattis med sin malinois Mischa tog silvermedaljen och kompisen Maggan med tollaren Trubbel gjorde finaldagens bästa resultat och avancerade från en 19:e plats till delad femteplats.Massor av GRATTIS till er!!

För oss är det bara att bryta ihop och komma igen! Redan dagen efter var vi och tränade igen ;) Får försöka kvala till nästa år och vara bättre då!

Tack till alla som har hejat och kommit med snälla ord efteråt, det värmer ska ni veta!


SM paraden med alla deltagare
 

Tal av Barbro Börjesson och lottning
 

Innan start, kändes fint
 

På väg till startskylt, tappar fokus
 

Hoppet gick bra
 

Skickas till kon tycker Nitro är ett kul moment, lilla svansstumpen viftade frenetiskt
 

På slutet vaknade han till och gick fint, kanske är det belöningen som vankas...
 

Hotellet vi bodde på hette Södra Berget och bjöd på en vacker utsikt över Sundsvall,

Kommentarer