Wolfeye.org
2011-08-31 11:11:22

Rallylydnadstävling Valdemarsvik BK


Våra 3 duktiga hundar

I söndags var det dags igen att gå upp tidigt, denna gång till Valdemarsvik för att tävla alla 3 hundarna i rallylydnad. Det var meningen att det skulle vara en inoff agilitytävling där också, men den var inställd pga domarbrist. Då blev det ioch för sig lugnare runtomkring men jag hade gärna kört igenom Nitro på några banor,vi behöver mycket träning i agility eller iallafall jag.  ;)


Min vackra Chili

Rallyn då, det var 34 tävlande i nybörjarklassen, Nitro hade nr 14 och Rista nr 20, vilket var bra för då kunde jag och Joakim filma varandras banor. Nitro kändes verkligen jättefin, och han gick helt perfekt, kände jag och domaren Martina Eberhard hittade inte heller något att dra på. 100 poäng, full pott! STOLT över min kille, han tycker verkligen att det är så roligt! Rista och Joakim skötte sig också bra, lite sega lägganden drog några poäng, men de fick ihop 96 poäng. Eftersom det var både Nitros och Ristas 3:e godkända resultat så blev de båda uppflyttade till fortsättningsklassen.


Platsliggning är jobbigt,tur att det finns rally,där slipper man vara still ;)

Chili var lite seg, kanske inte så konstigt eftersom han hade tävlat 2 elitlydnadstävlingar dagen innan. Han blir slö,så fort det blir varmt också. Vi körde fortsättningsklassen och jag var väldigt nervös och gjorde en stor tabbe, vid sista skylten, där det stod sitt,stå, gå runt, så glömde jag helt av att gå runt och det drog 10 poäng för fel övning. Skit också!! Vad arg man blir på sig själv för något så slarvigt. Fick nog något hjärnsläpp,för när jag gick av plan så hade jag inte en aning om att jag hade gjort fel.Vi slutade på 87 poäng, och det var väl tur att Chili var seg och drog 3 poäng själv denna dagen, för om jag hade förstört chansen till uppflyttning till avancerad klass hade jag blivit ännu mer förgrymmad på mig själv!

Lilla söta Rista

Nitro får syn på något,sötisen

Kommentarer