Wolfeye.org
2012-03-07 00:30:24

Valparna 3 veckor och träningstävling

Vårkänslor på G! Har kunnat börja med träningen mer frekvent nu och det är så roligt.Vi har varit på en träningstävling hos Heléne och det var jättenyttigt att se vad som fungerar i skarpt läge och vad som inte går så bra.Och det är ju som vanligt hos mig som felen sitter, tänk att man har tävlat så länge och ändå blir man så påverkad när man blir kommenderad. Men det var nyttigt att komma till insikt,fast det är ett hårt uppvaknande.Hade ju tänkt att komma dit lite skapligt till träningen, men som vanligt kommer vi med andan i halsen i sista minuten. Körde igenom klass 3 med Nitro och började med platsen. Inte den bästa uppladdningen för honom som har lite svårt med platsliggningen, dock låg han kvar men han pep en hel del. Fritt följ gick ok, lite före ibland och något pip vid stegförflyttningarna. Sättande under gång gick bra, inkallning med ställande gick superbra! Sen till rutan så stannade han före bandet, skickade igen,då blev han störd av ett par som gick ur sin bil utanför planen. Morr!! Mer störningsträning! Hoppapport gick bra, metallen då vände han upp före gripandet,men hade bra fart iaf. Vittringen där gjorde han jättefin analys men travade in och satt inte helt rakt. Fjärret där hade han jättefin teknik iaf och kom inte en cm framåt :) Som sagt både ris och ros, Heléne sa att hon såg jättestor skillnad  på honom speciellt mellan momenten där han har lugnat sig betydligt! Roligt att höra! Tränade lite med Chili också, han tycker att dumzätat är knasigt ,han vet ju precis i vilken ordning det är ,ska vara stå ,sitt och ligg tycker han ;)


Nitro lyckas alltid skita ner sig, här efter ridhusträningen med agilitygänget

Nitro kom på fjärde plats i årets utsällningsaussie 2011 i Svenska Australian Shepherdklubben. Så stolt över min stiliga kille!


Min stiliga kille!

Valparna har nu hunnit bli 3 veckor och börjat få kalvfärs som de tycker är mums.De har även börjat skälla och morra.De är så fina och jag längtar tills jag får gosa!


Red tri tiken som kanske ska kallas för Estelle, prinsessa som hon är!
 

Black tri hanen NBT som ska heta Ipo,så lik pappa Nitro 
 

Black tri hane med lång svans, också lik pappa,fast med lite mer brunt än vad Nitro hade tror jag
 

Duktiga mamma Smilla med sina telningar

Tyvärr har den lilla blå pojken fått somna in, han vägde bara strax under 600 gram och de andra 3 vägde runt 1900 gram och han mådde inte bra. Veterinären trodde på tarmvred så han fick somna in endast 16 dagar gammal, så sorgligt!! R.I.P

Vi har träffat goldenvalpen Lilo med matten Malin och tränat utställning,lydnad och vardagslydnad,sen avslutade vi med lek. Chili och hon hade buskul tillsammans!


Kom igen då,farbror Chili!
 

Lilo fick fart på Chili,de hade jättekul!
 

Fin bild på lilla fröken, Höstglädjens Read Between The Lines "Lilo"
 

Liten trött tjej efter all lek, bra av och på knapp
 

Busungen snodde min raggsocka och sprang ärevarv :)

Kommentarer