Wolfeye.org
2010-04-20 10:48:20

Tävling Örebro Hundsällskap

I söndags var vi och tävlade med Chili och Rista. Har tävlat några gånger nu i vår i ett fåfängt försök att höja vårt snitt till årets SM i lydnad. Men tji fick jag. Vi fick i allafall 3 förstapris över 280 men det räcker ju inte, vi hade behövt över 288,5 för att höja oss. Så nu får vi hoppas att vårt snitt på 292,67 räcker. 

Dagens tävling:
Sitt i grupp: 9 ,5  vrider sig
Plats :          10
Fritt följ: 8  Sakta sitt ,ojämn position,trycker långsam marsch
Dumruta: 9  Trycker mot föraren , något sakta sitt 
Inkallning : 6  Lägger sig på ställandet   
Rutan: 0  :Tjuvstart vid inkallningen
Dirigeringsapport: 9,5  Tempo ingång
Metall: 9  tempo
Vittring. 9 tempo
Fjärr : 8 Flyttar fram

Det var ju första gången Chili tjuvade, kan Chili bli övertänd?;) Det var tydligen nära tjuv på metallen också. Ja, hundar de överraskar en alltid! Och dessutom lägga sig på ställandet? Men ställandet var precis jämte rutan, om det blev något tilt där kanske? Men positivt var resten av inkallningen,snyggt läggande ( igen) och värsta fina ingången. Inget dåligt tempo! :)

Och rutan var han inne ordentligt , men han tjuvade ju, tur man inte tittar på poängen medans man tävlar, då hade man funderat på den där nollan. Ialla fall fick vi ihop 238 poäng och klassvinst. Domare Barbro Kamleitner

För Joakim gick det inte heller bra, Rista fick 0 på dumruta, gjorde 3 fina stå istället, rutan var framtassarna utanför, och dirigeringsapporten fick hon också 0. Det står :Nej-kommando återvänder till cirkeln, men hon hämtade rätt apport. Hmmm, måste forska lite i reglerna. Annars var hon glad och pigg.10:a på vittringen fick hon iallafall. Riktigt snyggt! De fick ihop 172 poäng. Sedan tränade jag lite med Nitro, alltid bra att träna på nya planer, han var jätteduktig.Men skällde massor när han satt i bilen och såg oss tävla! Himla orättvist att inte få vara med!


Posering på scenen i Wadköping

Efter tävlingen åkte vi till Wadköping och köpte glass och satt i solen och njöt, då var Nitro jätteduktig och slappnade av. Man glömmer att han är så ung, eftersom han är så stor, men han har ju inte ens börjat lyfta på benet än. Mattes lillplutt!

                                                                                                                                              

Kommentarer