Wolfeye.org
2013-01-28 17:20:49

Sjukstuga och lite rally

Länge sedan det blev något skrivet i bloggen, av den enkla anledningen att vi bara har varit hemma och tagit det lugnt. Så jag har inte haft så mycket att skriva om. Någon vecka efter utställningen i Stockholm i december, började våra vovvar att nysa, bli rinniga om nosen och Saga hostade också i 2 dagar. Nitro var hängig en dag, sen piggade han på sig men nysningarna och rinniga nosar hade alla hundarna kvar i några dagar. Sen när hundarna mådde bättre, började alla mina katter (5 st) nysa en efter en. Två hundar som hade hälsat på innan det bröt ut på våra fick samma symptom och hos en blev även familjens katt snuvig. Så sen före jul och nästan hela januari har vi hållit oss undan från andra hundar och missat både agilityträning och tävling och en rallyträningstävling. Men nu har alla varit friska i över en månad så nu får vi ge oss ut bland folk igen. Undrar vad de var för bassilusk, inte riktigt som kennelhosta för det här var ju rätt lindrig åkomma ändå. Skitsamma, nu tar vi nya tag och ska de vara sjuka nångång så var det ju rätt tid i denna kyla som har varit.
 

Min vackra Chili

I helgen var vi igång med en träningstävling i rallylydnad i Mjölby, Chili körde mästarklass och fick ihop 97 poäng, väldigt lovande inför rallysäsongen. Nitro körde också mästarklass men gjorde 2 rejäla fel för att han var alldeles för taggad men fick ihop 68 poäng med 2 tiofelare. Vi fick köra en gång till medan sista hunden satt i honnören och då hade han taggat ner och han gick riktigt bra. Han behöver blåsas ur innan och det hann jag inte eftersom vi hade startnr 2. Men nu vet vi vad vi ska träna på iaf, en del saker gjorde han riktigt bra. Joakim och Rista fick ihop 46 poäng i mästarklass, Joakim måste träna mycket högerhandling med henne, för ingen av bytena fungerade, men glad var hon iaf :) Joakim och Saga gick det strålande för, hon hade superfin kontakt, de fick tyvärr -10 på ett ställe när hon lade sig ner när det var sitt, de fick ändå ihop 87poäng i nybörjarklassen. Joakim syster Malin var också med, med sin goldentjej Lilo och de fick också ihop 87 poäng med en riktigt fin runda.


Nitro tränar platsliggning i skogen

Agilityträningen gick bra på ett sätt för både Nitro och Chili var jätteduktiga, men fasiken vad dålig jag är på  handling, jag har så dålig koordination. Och förstår inte hur jag ska göra med min kropp för att vara på rätt ställe. Fast Eva visade mig flera gånger så förstår jag inte ändå. När hon gör så ser det så enkelt ut. Det blir bara fel, men agility är ju så kul så även om vi aldrig kommer ur ettan så kör vi för att det är roligt, hellre än bra.


Sötisen Saga

Nu har vi laminerat rallylydnadskyltar och köpt skylthållare så nu ska det ta mig sjuttsingen tränas på olika banor. Mycket av det som funkar skitbra hemma kanske inte funkar lika bra i en bana efter ett hopp tex eller efter en annan rörelse, men det märks ju vartefter.


Tant Rista
 

Nitro snögubbe
 

Vår fina tjej
 

Full fart på Nitro och Saga
 

Uppmärksam kille
 

Vackra Saga
 

Söt Chili
 

Rista och Nitro leker mycket tillsammans
 

Här viskar Rista till Nitro vad de ska hitta på för bus härnäst
 

Nitro på språng

Kommentarer