Wolfeye.org
2011-06-13 12:31:21

SM-nerver

Inte ens en vecka kvar till SM i lydnad och det känns inte alls bra! Längtar hela året och så veckan innan vill jag bara dra täcket över huvudet och gömma mig! Men jag har förstått att det är många som delar denna känsla! Min uppladdning har inte varit den bästa heller med tanke på min älskade mormors bortgång och begravning.... Och ibland känner jag att vi inte har något på SM att göra, för det finns så många otroligt bra ekipage och då står vi oss ganska slätt i jämförelse.Men oftast är jag glad och stolt att vi är med för det är en rolig tilldragelse som jag inte vill vara utan.


Chili vallar på hästarna,det är nordsvenska unghingstar på bete,får duga i brist på annat

Vi har tränat mycket lydnad med hundarna den här veckan med, Chili får bara göra några moment och vänta i bilen tills det är hans tur så att han är superladdad! Och då gör han momenten som bäst! Nitros platsliggning är 1 steg fram och 2 steg bak just nu,annars är han riktigt duktig!

 
Sådan här intensitet vill jag ha,Chili är härlig när han bjuder på lite fart

Vi har hälsat på Maggan och Jonas och spårat med Nitro och jag förstörde även denna gång genom att styra istället för att låta honom arbeta självständigt. Att man aldrig lär sig att lita på hundens nos och låta honom lösa knutar på egen hand istället för att lägga sig i! Blir han en duktig spårhund en dag så är det ju inte min förtjänst iallafall :( Nitro hade rätt och hittade till slut de sista pinnarna och spårslutet. All cred till honom! Kontrollfreak som jag är har jag svårt att inte veta allt och låta honom jobba ifred.Dålig matte,bra hund!


Maggans Trubbel och Nitro i full kareta,kolla tungorna ,åt varsitt håll


Nitro bjuder alltid på fart!!

Vi hade iallafall väldigt trevligt och blev bjudna på god mat, och hundarna somnade gott på kvällen när vi kom hem. Chili drömde nog om Trassel, världens snyggaste tjej enligt Chili och nu när hon har tappat all päls efter valpkullen är hon ju nästan näck hihi.


Maggan har lille Ville kvar tills hans familj får semester nu i dagarna! RunForFun`s Ants In The Pants som han heter, underbar liten sötnos!

Uppletandet gick bra med Chili och Rista men Nitro har svårt att gå ut på djupet, där behövs mycket träning. Han vill fort tillbaka till mig. Jag har alltid belönat på promenader att han håller reda på mig och kommer fort tillbaka och när han inte vet vart han ska så kommer han tillbaka också på träning.Problemet är nog att vi har tränat för lite skogsarbete och jag förväntar mig för mycket, en ekvation som inte går ihop. Så det blir till att skärpa till sig!


Chili var jätteduktig på uppletandet,här med en fjärrkontroll

Vi har också hunnit med att fira Joakims brorsdotter Jennifer som har tagit studenten, en riktigt glad och rar tjej som vi tycker mycket om! Söt som värsta modellen är hon också!


Jennifer, Joakims brorsbarn!

Agilityträningen går framåt, har tränat mycket slalom nu,har ett hemma så att man kan träna flera korta stunder per dag, och då har mycket släppt och börjat fungera! Synd att man ska jobba så mycket natt i sommar då missar vi flera agiltytävlingar, men det kan nog vara bra för hundarna att vila lite emellanåt.


Min stiliga Nitro!

Kommentarer