Wolfeye.org
2010-08-29 20:53:21

Lyckad helg, Nitros lydnadsdebut

I helgen har vi varit i Valdemarsvik och tävlat på bruksan där med alla 3 hundarna. Det var Bia Cup som är varje år, vi brukar åka dit och tävla, det är en liten men trevlig klubb. Eliten var först och Chili var lite små seg ,gick mycket bättre fot förra veckan.

Sitt i grupp: 9,5 flytt tass
Platsliggning:9,5 flytt tass
Fritt följ: 7,5  sent sitt,snett sitt, ej rakt bakåt
Dumrutan: 8,5 tränger i vinklar
Inkallning: 7  extra kommando, långt stå , tempo
Rutan:8,5 tempo till kon, tempo till rutan
Apportdirigering:8 tempo till kon,tempo åter, sent avslut
Metall hopp:8 tempo,sent avslut
Vittringsprov:8 tempo,sent avslut
Fjärrdirigering: 9 flyttar något
 
Poäng 265,5 poäng plac 1 Domare Anders Svensson
 
Borde ha lärt mig att inte prova nya saker på tävling. På inkallningen så drog jag till med Stå istället för Stanna men det gick ju inte, fick dra till med ett Stanna iallafall Har provat Stå en gång för några dagar sen ,och då stannade han direkt. Annars så gick fjärret bättre än vanligt och han var fortfarande glad på plan. Vittringen så gick han snett och höll på att missa dem,men vände tillbaka,säger man något så är det ju noll direkt,men han klarade ut det själv.
 
Sedan var det Nitros tur att debutera i klass 1. Och det kunde inte ha gått bättre !  200 poäng ,full pott! Nitro är så otroligt livlig,så vi var där tidigt för att han skulle få ur sig lite energi,var orolig för platsliggningen, men Nitro låg kvar! De andra momenten vet jag att han kan bra,men med alla myror i brallan och andra hundar som kan störa så är det lite för spännande med platsen. Men han lugnade ner sig så småningom och det gick ju bra fast hunden bredvid satte sig och skällde och en annan 2 hundar bort smög fram och satte sig halvvägs till sin matte.Det var jag gladast för  iallafall,att han låg kvar. Då var redan min dag gjord !
 
Platsliggande: 10
Tandvisning:10
Linförighet:10 Bra position,bra kontakt
Läggande:10 Mycket bra!
Inkallning:10  Mycket bra
Ställande:10
Apport:10
Hopp:10
Helhetsintryck:10 Mycket vältränad hund!
 
200 poäng plac1   Domare Åke Thunström
 
 
På läggandet så sa domaren när han visade betyget " det där var inte en 10:a det var en 11:a"
Duktiga lilla Nitro-bus ,hur ska man toppa det här nu då,liiite svårt att upprepa tror jag!
 
Sedan var vi kvar på bed and breakfast i Valdemarsvik för på söndagen hade vi inoff utställning med Nitro och tre klasser med agility och hoppklasser för Rista!
Nitro var duktig och visade sig bra, första omgången sprang vi lite för fort, men i BIS-finalen sprang vi lite långsammare och på lösare koppel och då kändes det mycket bättre! När domaren valde ut de 5 han ville placera , vart jag jätteglad att vi fortfarande var kvar . Till slut var det bara vi och en flådig bearded collie kvar,då kom domaren till mig och gratulerade oss till BIS- Junior,chock,herregud vilken helg. Hann precis ut ur ringen när jag ser att Joakim och Rista springer hoppklassen för fullt och de nollar och har bästa tiden och vinner . Helt sjukt vilken bra helg!!
 
Nitros kritik: Ett mycket vackert huvud,korrekt uttryck,korrekt bett,korrekta ögon,mycket bra hals och förbröst, stark bra rygg,mycket bra vinklad fram och bak,korrekta rörelser framifrån och bakifrån,hade önskat bättre steg från sidan,gott temperament
 
Domare Andreas Qvist

Kommentarer