Wolfeye.org
2011-05-09 17:05:53

Nitros agilitydebut

Veckan började med tävlingsträningskursen i Linköping. Innan kursen så cyklade jag med Nitro och det gjorde nog susen,för han var jätteduktig och inte så uppvarvad. Anders, som har kursen är domare och tävlar själv och han är mycket noga med att det ska vara korrekt, så när han säger att det ser mycket bra ut,då vet man att det var snyggt! Då blir man extra stolt! Vi tränade klass 2 och som han gjorde momenten då, hade vi klarat förstapriset lätt OM platsliggningen fungerade! Gaah, jag blir galen,får man inte limma fast hunden?Skämt åsido,skam den som ger sig och på tal om det så vill jag gratta min gubbe Joakim som inte har gett upp agilityn med sin Rista för nu efter 6 år fick de sin första pinne i hoppklass!  I början av Ristas karriär så hade hon svårt med miljön tex att de satt folk och hundar längs med banan och domare,alla blev utskällda. Sedan har det alltid varit något som har strulat, men DÄR satt den!


Första pinnen, nu är det bara att köra

  Vi har tävlat för första gången i agility Nitro och jag. Första loppet, hopp gick bäst men när vi kom till däcket så hoppade han över däcket mellan ramen,fastnar nästan och jag blev livrädd att han skulle få allt över sig, men han kom igenom.Resten gick bra. Det var många som sa till oss efteråt att de hade hjärtat i halsgropen... Tur han klarade sig min lille galning! Vi diskade oss förstås. Agilityloppet gick sämre,han ville hela tiden ha bekräftelse så han tittade på mig hela tiden så det blev mycket stopp i tunnelingångar och strul på slalomen.Så det blev 2 disk men man lär sig ju något på dem också, i agility går inte hunden ner sig mentalt om det går dåligt,det är ju en självbelönande sport på många sätt.


Nitro med sitt kyltäcke på, behövdes denna dag

Jag har hunnit med att fylla år, 38 år gammal tant är man nu. Vi firade födelsedagen hemma hos våra vänner Maggan o Jonas där vi blev bjudna på en underbart god middag, dessutom fick vi mysa med 8 st 5 veckors tollarvalpar. Bättre födelsedag är det svårt att få! Gå in på  .Kennel RunForFun så kan ni se mer bilder på sötnosarna.


Kriminellt söt...


8 huliganer laddar med mat!


Bedårande små sötnosar

Vi gick en promenad med alla 7 hundarna innan middagen, alla skötte sig jättebra! De har inte träffat varandra på länge,men det är som de träffades igår! Vi var hemma vid midnatt,svårt att slita sig när vi hade så roligt, vi hann sova till kl 0500 när klockan ringde för vi skulle vara spårläggare på klubbens lägre/högre tävling morgonen efter.När vi kom hem var det bara att börja städa för sedan kom ju släkten för att fira mig. Kan säga att vi var skapligt trötta men på något sätt så ordnade det sig.


7 hundar, taxen Millimeter smälter in i naturen,men hon är bakom Rista

Jag har haft sheltievalpen Visa hela veckan på dagarna och hon har inte kissat inne en enda gång. Super trevlig, mysig valp,cool, men ändå full fart. Nitro och hon är jättebra kompisar,han är en så snäll lekfarbror till henne!


Min lilla dagishund,sötsnöre


Lekfarbror Nitro


Hallå, se mig, jag kan också sa Chili

 

Kommentarer