Wolfeye.org
2011-09-03 13:34:28

Nitro 2 år 1/9 !

Och det firade vi med att åka till Skåne för att hälsa på brorsan Mio och kusinen Merlin som bor hos Elisabeth och Björn i Sjöbo. Vi åkte kl 07:00 på morgonen eftersom det tar över 5 timmar att åka och om man  åker i tid har man ju lite kvar av dagen. Först fick hundarna träffas ute på deras tomt, inte Mio och Nitro eftersom de är slynglar båda två, men Merlin och våra 3 gick jättebra ihop. Han är kastrerad så Nitro tyckte att han luktade jättegott och flörtade hejvilt men det uppskattades inte. Men efter ett tag så lugnade Nitro sig med flörtandet, skönt att han kan ge sig någon gång. Och då kunde de springa och busa ihop. Bra att Nitro får träffa lite andra hanar som är snälla, nyttigt för hundspråket.


Snyggbröderna!!

De är ganska lika i typen , Mio har mera päls och lite kraftigare benstomme

Nyttigt för Nitro att leka med snälla hanar,  här med Merlin

Chili tyckte att det var jättekul med leksakerna som låg på tomten och ryckte upp en och annan grästorva. Honom fick jag passa hela tiden så att de fick ha någon gräsmatta kvar! Rista sa ifrån en gång till Merlin, sedan gick det bra, hon var på gott humör ,lilla Rista! Vi blev bjudna på kaffe och smörgåsar och träffade brorsan Mio inomhus innan det var dags att åka och träna på brukshundklubben.


Chili var överlycklig över alla leksaker

När vi kom dit gick vi först en koppelpromenad med alla 5 hundarna, Nitro och Mio spanade lite på varandra och det sprättes ordentligt när de kissade ,de små mupparna. Men värre än så blev det inte, båda 2 var mycket mer intresserade av att träna än att titta på varandra när vi var på planen. Duktiga killar!


Skitsnyggt! Nu har ni inget att skylla på  ;) Ut och tävla :)

Merlin var också jätteduktig!!

Vi tränade ettans moment och det såg jättebra ut, Elisabeth ut och tävla med dig nu, båda hundarna var ju jätteduktiga och du med! Fram med självförtroendet nu!!


Missnutt`s Amazing Merlin

Missnutt`s Crystal Mio. Mio och Nitro är väldigt lika till sättet och har många uttryck som är läskigt lika

Lilla söta Rista

Nitro körde jag plats med, gick väl inte super, men han reste sig inte iallafall! Fritt följ gick jättebra och lite agility hann vi med. Han ramlade ner från balansen, men det sköna med Nitro är att det är bara på`t igen,han tvekar aldrig eller blir rädd ! Slalomen gick jättebra, det är ju bara mer tid och träning som behövs! Chili fick gå lite fot, han skötte sig bra,synd om honom ibland. Stackaren fick vänta så länge på sin tur att träna. Mitt lilla hjärta!


Chili var lycklig för att få träna lite, här sidförflyttningar

På kvällen blev vi bjudna på middag hos Elisabeth och Björn, det blev tacos och de hade verkligen tänkt på mig som är vegetarian,så det blev en jättegod quornfärs med en massa tillbehör! Elisabeth hade lovat att hjälpa mig att trimma Nitros öron,så när jag släppte in honom i huset kom han in som en liten virvelvind och var inte så lugn och lydig direkt. Upp i soffan och pussades hejvilt med Elisabeth och Björn, jag fick ett litet skrattanfall för han är ju såååå söööt, men ganska jobbig och närgången!

Tack så mycket Elisabeth och Björn för att vi fick komma trots förkylningar och skulle det finnas ett pris för gästfrihet så ger jag det till er!!

Kommentarer