Wolfeye.org
2010-10-14 00:14:43

Lydnadstävling Vadstena BK

I söndags var vi iväg igen på tävling med alla 3 hundarna. Nitro var mycket duktigare den här gången. Nu gick han ganska länge bra fot innan han tappade fokus,men då fick jag honom med på noterna igen! Och många hundar var väldigt nosiga på plan,så därför var jag väldigt stolt när han klarade läggandet galant. Platsliggningen avstod jag för säkerhets skull,men tandvisningen gick jättebra, han vibrerade lite av frustration,"vill hälsa på domaren" men han satt kvar! Apporten måste vi träna på mer ,den här var tuggad och gammal, han tog den fint,höll en stund,sedan spottade han ut den,äckligt sa han!. Efter moment slut gjorde jag om det själv och då höll han tills jag sa loss.Samma rottisflicka som Nitro kärat ner sig i dagen innan var där också. Nitro bara sniffade i luften så dök hon upp,som tur var hade hon några start nummer efter oss.


Finaste buspojken

Nitros betyg:

Platsliggning: 0 Avstår moment
Tandvisning:10
Linförighet:7 dåliga vändningar ,DK, snurrar,stannar upp
Läggande:10 Bra!
Inkallning:10 Bra!
Ställande:9 Ett par steg
Apportering:6,5 Tappar,lite tugg DK
Hopp:10
Helhet: 8 Bra förararbete,träna på

149,5 poäng plac 5 Domare Göran Klaesson

Chili var inte lika pigg som Nitro,han tycker att det är jobbigt att tävla 2 dagar i rad så det tänker jag inte göra ofta. Och rutan var det många hundar som  gjorde misstag på, det växte några stora vita svampar ganska nära rutan så nästan alla hundar var tvungna att kolla vad det var,Chili också! Men däremot gick han mycket bättre fritt följ än dagen innan och dumrutan gick också bättre,men det märktes på tempot i det övriga  momenten och i fjärret att han var lite trött.

 
Älskar denna blick

Chilis betyg:

Sitt i grupp:10
Platsliggning:10
Fritt följ:8,5 DK plogar lite,ss ,sitter framför
Dumrutan:9,5 Framförning mellan moment ej bra
Inkallning:8 Långa stoppsträckor
Rutan:7,5   Tre extra kommando
Apportdirigering: 9,5 Tempoväxling på slutet
Metallhopp:9 Dåligt avslut
Vittringsprov:9,5 Tempoväxling
Fjärrdirigering:6,5  Två extra kommando, flyttar framåt

276 poäng plac 1 Domare Göran Klaesson


Så söt när han lyssnar

Rista gjorde kvarmomenten tvärtom och nollade båda, men däremot gjorde hon ett riktigt bra fritt följ ,domaren kom fram till Joakim efteråt och sa att Rista hade fått högst betyg av alla elitekipage, en 9:a!! Så då blev Joakim lite stolt iallafall!! Vi träffade många trevliga vänner och bekanta och hade en riktigt trevlig dag i Vadstena!


Jag vill också ut, sa Melwin

Kommentarer