Wolfeye.org
2011-05-23 16:07:10

CERT och BIR i Katrineholm och Agility i Aneby

Andra certet bärgat, superskönt! Om han får något mer nu så är det bonus för han kan inte "använda " fler cert förrän han har fyllt 2 år. Och dessutom ska han ju förhoppningsvis meritera sig inom brukset, men vi måste invänta MH: et som vi ska göra i höst innan vi får starta i brukset. Ska bli så roligt!


Stilig pojke!

Utställningen då,  har man en hund som inte gillar när domaren tittar på tänder, så var det inget för dem, för domaren var mycket grundlig. Men det har Nitro inte det minsta problem med och alla tänder har han med :) Jag visste innan att domaren tyckte bra om Nitro då han har fått CK av honom tidigare och nu fick han det plus CERT!! Åh vad jag blev glad! Då var ju min dag redan gjord, sedan blev han BIR också!! Jag kände mig lite tryggare nu när jag har gått handlerkursen och Sofia har också hjälpt mig  att se att det ser bra ut när vi springer vänstervarvet. Det är svårt att se själv tycker jag så det är skönt med lite hjälp.Tack Sofia!


Jag har fått lite mer kläm på hur han ska stå...

Nitros kritik:Maskulint välformat huvud,bra uttryck,bra öron,ögon och bett.  Vacker hals och rygglinje. Något brant överarm. Tillräckligt vinklad bak. Utmärkta rörelser från sidan. Läpparna önskas något stramare .Utmärkt benstomme  Domare Bo Wiberg

Vi fick vänta länge på BIS finalen, men där blev vi oplacerade. Passade på att träna lydnad med Nitro och Chili under dagen för att utnyttja alla störningar och det gick riktigt bra. Vi tränade klass 2 moment och lite trix. Vi träffade fint folk från Finspång också,Sussie var där med sin boxervalp Ängla och ställde,alltid trevligt att prata lite! På hemvägen stannade vi hos Joakims familj och gick en promenad och sedan fick vi kaffe och kladdkaka. Det satt fint efter en lång dag!


Sussie med sin fina Ängla!

På söndagen var det dags för agility tävling i Aneby med Nitro och Rista och det gick ju inte lika bra.Nitro gjorde starten och slutet på agilityloppet väldigt bra och däcket gick jättebra. Balansen gick jättebra,men gungan däremot hoppade han av så vi fick göra om den och A-hindret hoppade han också av,så vi fick göra om det och då gick det bra. Så naturligtvis så blev det disk. Joakim glömde bort banan igen,så det blev disk därmed. Hoppklass så rev Nitro första och tredje och näst sista hindret men inga hinder i mittenpartiet och han hade världens drag på tunnlarna, men så är det den där slalomen som vi inte kan ordentligt och då blir han frustrerad och skäller på mig :( men vi krånglade oss igenom och jag var helt säker på att det var en disk så döm om  min förvåning när jag såg att vi hade placerat oss på 18: e plats, allra sist men tjoho, första genomförda loppet! Vi hade 25 fel och dålig tid, men så blir det ju om man får strul.Joakim och Rista fick också strul på slalomen och hon sprang förbi en tunnel som de fick göra om så de kom på 15:e plats med 15 fel. Måste ge en eloge till Aneby Bk för en välordnad tävling där allt flöt på smidigt.Träffade Emma och Carina också och pratade hund,alltid lika trevligt!


Nitro och Visa tävlar om vem som kan gapa störst ; )

 


Visa gör ofta likadant som sin idol och buskompis Nitro! De är så söta tillsammans.

På hemvägen stannade vi till hos våra vänner Maggan o Jonas för att fira Maggans födelsedag och beskåda deras 7 veckor gamla tollarvalpar. Nitro fick hälsa på dem och han var jätteduktig och snäll fast det myllrade ut ett gäng valpar som undersökte om han möjligtvis hade någon mjölk att bjuda på :) Vi blev bjudna på jättegod middag,det kändes nästan som om det var vi som fyllde år!


Ska vi gå ut och gå?

Annars började den här veckan väldigt sorgligt för min älskade mormor Inga dog i sviterna av en massiv stroke. Vi hade väldigt bra kontakt och hon kommer att vara oerhört saknad! Fick höra att om hon hade klarat stroken så skulle hon bara kunnat blinkat och aldrig mer göra sig förstådd,så på ett sätt känns det skönt att hon slipper vara fången i sin egen kropp. Hon fick bestämma över sitt liv to the end och slapp bli en grönsak.Men sorgen, saknaden och tomheten får vi som är kvar lära oss att leva med! Är så tacksam för att jag fick ha henne i mitt liv så många år!!

Kommentarer