Wolfeye.org
2011-02-22 18:17:09

Sitt kvar, hur svårt kan det va

 Idag blev vi bjudna på fika hemma hos Sofia och hennes familj.Tog bara med mig Nitro,tycker att det är lättare att koncentrera sig på en hund i taget. Sofia har 2 mopsar,den ena Wilbur, är precis lika gammal som Nitro och de behöver båda träna på att det är OK att andra hundar är runtomkring. Lite som osäkra tonårsgrabbar. Hennes andra mops, Iggy är precis som min Chili ganska cool med störningar. Först så gick vi en promenad på över en timme då fick Nitro vara lös. Från början var han mycket intresserad av att lukta dem i baken, men efter ett tag lugnade han ner sig! Försökte fota dem alla sittande tillsammans men då blev Nitro riktigt osäker och skulle gå till mig hela tiden. Fick sätta tillbaka honom många gånger innan han satt kvar en liten stund. Så under promenadens gång satte vi dem flera gånger tillsammans och det gick bättre för varje gång! Blev nöjd med mig själv som höll mig lugn men var envis!


Till slut gick det, Wilbur,Iggy och Nitro på samma bild

En bra sak var att Nitro inte morrade en enda gång,fast Wilbur skällde på honom. Ska försöka träffas oftare och gå ut och gå för gud vad nyttigt för Nitro att lära sig att man inte blir uppäten av andra hundar! .Men lite kaxig försökte Nitro vara, för det var mycket viktigt att kissa över deras pink och då sprätte han lite extra med bakbenen.


Gillar denna bild mycket!

Sedan kom vi in i värmen och fick gott fika och en trevlig pratstund.Mopsarna fick vara på övervåningen,för de vill inte gå ner för den ganska branta trappan själv. Men när vi gick husesyn,så fick Nitro följa med upp, och han gick både upp och ner utan problem, fast han är ju förstås lite större än vad de är!  Så fint de hade hemma,sådär mysigt som man skulle vilja ha,men som det aldrig blir! Det märks att Sofia kan det här med inredning. Hemma hos oss är det bara ett ihopplock! Önskar att man själv hade lite känsla för att inreda fint!


Ibland är glorian på

 Så glad att Nitro älskar folk, han lekte med hennes son Emil,det är verkligen skönt med en hund som gillar alla! Skulle önska att han lugnar ner sig lite,han är så ivrig att hälsa,men det går ju att träna på! Hellre det än en rädd hund!


Trädkramare?


Nä,var är ekorren är det ju! Iggy och Wilbur kan också!

Lite pinsamt är det när man har haft kurs i lydnad som Sofia har gått på, så har man en odräglig hund själv.  Chili är ju rena drömmen att ha med sig,men så är han lite tråkig, när han inte bryr sig om folk! Han kan man parkera så ligger han där, min lilla Volvohund. Trygg och förutsägbar för det mesta!


Aussierasen borde heta flygande hund istället hihi


Roligt att gnaga pinne,men hörde talas om en olycka alldeles nyligen med en hund som fick en pinne i bröstkorgen : (


Som tur är verkar det som om den hunden klarar sig : ) Här får Nitro en kram av Rista


Snön yr när de busar

Kommentarer