Wolfeye.org
2011-06-04 19:01:59

Utställning Nora BK

I torsdags var vi på utställning med Nitro. Vi var inte på själva klubben utan på ett väldigt vackert ställe som hette Finnsjöstrand. En eloge till klubben för en välordnad utställning och rigorös kontroll av hundar som satt i bilarna,att de inte blev för varma .Mycket bra,men sorgligt att det fortfarande behövs påminnas om!

Utställningen då. Blev jätteglad över den fina kritik som Nitro fick och domaren frågade om jag tränade mycket med honom för hon tyckte att han var så välmusklad! Han fick Excellent ,CK och reservcert men blev slagen av sin fina halvbror Easy Johnny B Good som blev BIR och sedan vann BIS! Så då slutade Nitro som 2:a bästa hane.Domaren körde med öppen kritik när hon valde bästa hane och sa bla "här står 2 utmärkta representanter för sin ras, den ena vill väldigt mycket och har lite bråttom" Gissa vem? Hon sa också att när han inte pinnar på och slappnar av så har han ett mycket bra steg! Så det är bara att träna på. Det är ju stor skillnad mot ett år sen iallafall! Då ramlade jag i ringen för han drog så och han galopperade och det var väldigt oharmoniskt förra sommaren när vi körde vårt vänstervarv!


Jag,galen??

Nitros kritik: 21 månader rejäl hane med mycket volym dock  av bra storlek. Maskulint huvud med utmärkt profil,tilltalande uttryck,välformade ögon,bra bett ,hals,manke och rygg,tillräckligt förbröst,bröstkorg med djup och volym,bra benstomme,aningen tåig,breda lår,tillräckligt vinklad,rör sig väl, konvergerar bra  Domare Maritha Östlund Holmsten


Han brukar få bra kritik för sitt huvud, mitt sötsnöre!

I måndags var vi på tävlingstränings kurs ,näst sista gången:(  Nitro var verkligen jätteduktig! Inkallning med ställande, läggande under gång, hopp -sitt och rutan i klass 2 var klockrena 10:or!

Anders som har kursen sa att " det är en häftig hund du har" det värmde! Blev jättestolt! Platsliggningen var bara med en annan hund, först var han orolig, sen låg han still,också framsteg fast jag gick inte så lång ifrån honom. Fritt följ gick helt ok och apporten och fjärret med.

 

 Vi träffade flera vänner där,några från min gamla klubb Mälarö BK var där och hade briardträff och jag blev också glad för Marithas skull som med sin fina aussie Smilla (LP1 Leading Angel`s Famous Thornapple) fick CERT och blev 2:a bästa tik!


Lilla söta Visa, Nitros bästa lekkompis!

Joakim tävlade med Rista i elitlydnaden, men det gick sådär,rutan gick däremot väldigt bra. Hon fick en nia på den. Men inkallningen och dumrutan fick de 6,5 resp 5 och dessutom ställde hon sig upp på sitt i grupp så där blev det en nolla.Men hon hade en bättre attityd än förra tävlingen och då blir det ju genast roligare även om det inte går så bra.


Finaste Chili pojken!

Kommentarer