Wolfeye.org
2012-11-26 13:59:54

Vallning, tävling och familjeträff!

I söndags hade vi en superbra dag i hundens tecken. Först var det tävling med Chili i ett jättefint ridhus i Örebro i elitlydnad. Mycket trevligt upplägg och fina priser, en eloge till Örebro BK! Och det gick ganska bra, fria följet var det bra känsla i men många sneda sättanden som drog ner betyget. Dum Z så var han seg på läggandet, inkallningen var det rätt bra fart i. Rutan där var han seg på konskicket och jag fick kommendera rutan en gång till för att han stannade upp och hittade den inte först. Dirigeringen var jag dum och bad om stora apporter, för att de skulle synas. Men han springer bättre med de mindre så det var ett dumt val. Han fick ett dåligt tag och travade in med den på snedden i munnen men tappade den inte i varje fall. Metall hoppet gjorde han rätt bra men satte sig långsamt. Vittringen där gjorde han en fin analys men travade in. Fjärret gjorde han bra igen!! Sitt och plats var strålande som vanligt! Grattis till Maggan o Trubbel som vann klassen!

Chilis betyg:
Sitt i grupp:10
Plats:10
Fritt följ: 7,5 sitter snett,segt sitt stegförflyttning, växlar pos i sakta marsch
Dum-Z: 9 sakta ned vid ligg
Inkallning med stå o ligg: 8,5  2 längder ställande
Rutan: 8 extra kommando
Apportdirigering: 8 sitter snett avslut, tveksamt tagande
Metallhopp: 8 sitter snett,segt sitt
Vittringsprov: 8,5 sitter snett, tempoväxling
Fjärrdirigering: 9,5 någon liten förflyttning framåt
277 poäng plac 2  Domare Martti Keskinen
 
Sedan for vi till Nora för att hälsa på Maritha och Nitros dotter Spira och hennes mamma Smilla. Spira lekte med Saga och de sprang som galningar, vilken energi! Marithas lagotto romagnolo hane Fedro fick också vara med och leka. Vi blev väl omhändertagna och fick både fika och lunch vilket var tacksamt när man har varit ute i den råa novemberluften! Sedan åkte vi till Nora Bk och tränade lite. Tränade tungapport, elitens inkallning, skall och lite trick! Nitro var jätteduktig, så stolt över honom! De fick leka där med, men Nitro hade inga problem att avbryta leken och komma till mig. Så roligt att se att han väljer mig och tycker att vår träning är värd mer än hundbus!
 

Attack from behind, så rolig bild!
 

Finaste rödnäsan!!
 

Vackra Spira!!
 

Saga och Spira fann varandra och hade jättekul!
 

Två mot en, Fedro får fullt upp
 

Smilla fintar bort Nitros flirtande :)
 

Man kan se släktskapet här haha, sådan far, sådan dotter. Härlig energi!
 

Saga tyckte att Fedro var en rolig prick!
 
Sedan skulle Maritha åka och träna vallning med Smilla och Spira och vi fick följa med. Det var hemma hos Åsa Ljudén som vi var, mycket tacksam att vi fick vara med. Åsa höll fåren åt oss med sin duktiga BC GK vallhund Min Dräng Schomi! Fåren hade riktig respekt för denna dam! Märktes skillnad när jag provade med Nitro och Chili, åt Nitro gjorde de stångrörelser i luften, men åt Chili var de mer lugna :) Fantastiskt vad fåren är duktiga på att läsa hund!!
Smilla var riktigt duktig, det var kul att se! Spira hade mycket spring i benen denna gången och Nitro behöver myyyycket träning men han var lite intresserad iaf. Chili fick prova och han har ju blivit tänd som liten och det finns ju kvar, vi tränade mest fram och ligg, intressant att se hur olydig elitlydnadshunden blev ;)! Men han var duktig, hade ett fint tempo i sig, sa Åsa och han lade sig själv flera gånger vilket var bra. Tack Åsa och Maritha, detta gör vi gärna om!
 
Här kommer de!!
 

Vad är du för filur, ser det ut som Nitro undrar
 

Ok,lite åt det här hållet då


Vi tar väl ett varv


Chili smyger på fåren
 

I sitt esse
 

Härligt att se, duktiga Chili!!

Kommentarer