Wolfeye.org
2012-06-11 14:24:49

Lydnadstävling Finspångs BK

Igår var vi på hemmaklubben och tävlade elitlydnad med Chili och Rista. Sitt i grupp och plats gick bra för båda iallafall, Chili gjorde alla moment men utan gnista och med dåligt tempo, jag kände mig inte nöjd, trots att det kanske verkar förmätet när vi fick ihop 280 poäng. Jag vill att han ska tycka det är roligt att tävla och det gör han ibland, men ibland går han på autopilot och det är trist. Vet inte om det var värmen eller situationen som gjorde att han stängde av. Rista tyckte det var roligare men nollade både dirapport ( såg ej apporterna), vittringen,(lyfte fel först, kom in med rätt) och inkallningen (dåligt stå, la sig ej) och rutan med egentligen, men det såg inte domaren (framtassarna utanför). Men Joakim var inte ledsen för Rista tyckte det var roligt och både dum Z och metallen gick jättebra och platsmomenten som hon tycker är jobbigt ibland gick bra.

Chilis betyg:
 
Sitt i grupp: 10
Platsliggning:10
Fritt följ: 8,5 långsamt sättande,bra pos.o kontakt,tvekan sidoförflyttning
Dum-Z: 9,5 segt sättande
Inkall m stå o ligg: 8 ngt sent ställande o läggande med hänsyn till tempot
Rutan: 8 omväg, dk
Dir apport:8,5 tempoväxling
Metall-hopp: 9 slarvigt avslut
Vittringsprov: 8,5 sitter snett, önskas mer tempo
Fjärr: 8,5 Förflyttar sig ngt
 
280 poäng plac 2 Domare Berth Nilsson
 
Vann gjorde Anders Svensson med sin BC Fia-Friends Oke -Optimist med ett snyggt och energiskt program på fina 307 poäng, lite klasskillnad med 27 poäng ner till oss!
 

Chili, min älskling!
 
Nitro har varit på utställning i Norrköping den 3 juni, han fick jättefin kritik och Excellent, men inget CK för att han skällde och hoppade när domaren klämde på honom. Det har gått bra förut, då har man kommit in i ringen, domaren kollar lite, sen får man springa ett varv för att ställa upp och domaren klämmer på honom. Men nu skulle domaren känna på honom mitt i hälsningen och då blev han så till sig i trasorna av glädje och stod inte still, tryckte sig mot domaren och krumbuktade sig och skällde. Men det är ju jag som har tränat för dåligt på det här med utställningar, skäms på mig. Nu har han hälsat på alla människor vi träffat och sen ska han stå blickstilla, så hoppas vi får ordning på sprattelgubben. Men hellre missa CK för det än att vara osocial, men lite måtta kan det väl vara på galenpannan, min ouppfostrade älskling! Borde finnas ett championat i vardagslydnad också ;)
 

Stå fint ,kunde han iallafall, tycker han står för lång bak med bakbenen bara
 
Nitros kritik:Vackert huvud med starkt pigment. Stark nacke,korrekt överlinje,djup underlinje.Bra utvecklad kropp, goda vinklar. Bra i rörelse. Bra i pigment och pälskvalité. Korrekt temperament. behöver mer disciplin i ringen
Domara Zorica Salijevic
 
Mamma har varit och hälsat på och hjälpt mig massor med  trädgården, så roligt när hon är här. Nu när hon är pensionär kan hon ju komma hit oftare, mee like!
Vi har tittat på film, såg Hachiko och grinade båda två haha.
Tog ett foto på henne med "barnbarnen".
 

Lilla mamma, med sina barnbarn
 
Nitro och jag har tävlat inoff agility på hemmaplan med inget vidare resultat.I agilityn så gick första biten av loppet väldigt bra, det var hopp,hopp,långhopp,hopp och tunnel med valfri ingång. Där kunde jag lämna honom i starten och gå ifrån och sen kunde jag skicka  honom och han drog på järnet och tog hopp och tunnel.Sen gjorde jag fel i en annan sekvens där det var böjd tunnel o slalom. Jag sprang före när han var i tunneln och väntade på honom vid slalomingången, då blev följden att han stannade och skällde ut mig och vi fick göra om slalomen flera gånger. Däremot gick kontaktfälten och däcket väldigt bra.Vi kom på 8:e plats och sist placerade av 18 st ekipaget, resten diskade sig. Joakim retades och sa att det är en bedrift att få 40 fel utan att diska sig! Taskmört! I hopploppet så hoppade han bredvid däcket, sen klantade jag mig för att jag stod kvar när han sprang in i en tunnel som han skulle vända tillbaka från sen, följden blev ju att han sprang tillbaka in i tunneln igen för det var ju närmsta vägen till mig. Oerhört klantigt av mig! Däremot lärde jag mig av misstaget från föregående lopp och sprang med honom till slalomen som han tog perfekt, men då var vi redan diskade och sen glömde jag banan , stod som ett fån och undrade "vart ska jag." Domaren fick säga vart jag skulle, inte det stoltaste ögonblicket i mitt liv!
 

Inte så lätt med en klantig matte
 
Usch så lätt det kan hända olyckor, Saga och goldenvalpen Lilo fick munhuggas lite i kort koppel eftersom vi inte kunde släppa dem lösa, vi var på en tävlingsplats.Vi hade stenkoll tyckte vi men helt plötsligt skriker Saga, då har hon fått Lilos koppel runt sin armbåge och det satt som berget. Jag får inte bort det, Saga får panik och det går inte att knäppa loss haken heller för det sitter så tokigt. Då får jag dra halsbandet över Lilos huvud och pressa och dra i hennes päls och öron och till slut får jag av halsbandet och då går det att få loss kopplet runt Sagas ben. Sån tur att duktiga Lilo höll sig lugn och gick att "bråka med" hade hon också fått panik så kunde det gått riktigt illa. Vi som alltid är jättenoga med att alla halsband ska av när de får leka lösa så att de inte fastnar. Som tur var så slutade det lyckligt, inga skador eller hältor! Usch, jag var alldeles skakis efteråt!!
 

Tur att det gick bra med vår lilla stumpa!!!
 
V har fågelbon överallt i trädgården, det är 2 par talgoxar, flera par pilfinkar under takpannorna och även svart/vit flugsnappare. Ett bo med talgoxar är väldigt lågt beläget så jag är glad att jag har innekatter, så de får vara ifred, men kunde inte motstå att fånga dem på bild. Sex stycken var det men bara 5 som gapade, hoppas det inte är nåt fel på den sista.Föräldrarna verkar inte ha blivit störda av mitt paparazzi slash hemma hos reportage iallafall :)
 

Små talgoxbebisar

Kommentarer