Wolfeye.org
2010-07-05 21:33:11

Aussiespecialen 2010


Weeeee...BOMBEN!!!

I söndags var vi på Eskilstuna BK för att delta på utställningen med Nitro och lydnaden med Chili!  Det var välordnat men fruktansvärt varmt!!! Chili har svårt med värme så jag funderade på att inte tävla,men sen var vi med iallafall. Sitt i grupp gick jättebra 10:a, platsliggningen gick jättebra tills uppsättandet, då gnällde han massor,och tittade på hunden bredvid. Såg att det var en hane och pratade lite med ägaren,fick reda på att hon hade en löptik i bilen,då var det mysteriet löst! Lilla snuskchili,bra att han låg kvar iallafall!! Han hade legat blickstilla sa Joakim:) Men vi fick ändå en 10.a för domaren hade inte hört något!!??

Fria följet blev inte bra, var väldigt seg,så jag passade på att göra om när det blev fel och berömma när det blev bra, gjorde långsam marsch och språngmarsch bra.Betyg 0 helt rätt,för många DK:n. Dumrutan gick sådär,dåliga hörn,men gjorde alla skiften. Betyg 8. Inkallningen då lade han sig på stå,har gjort så 3 gånger nu när rutan står parallell med ställandet,ser att han sneglar mot rutan då. Då struntade jag i läggandet och gjorde en rak inkallning istället, Betyg 0. Sedan gjorde han en långsam ruta i arbetsgalopp men inga större fel annars,vill ha honom mer i mitten, men han stannade av själv och då ville inte jag tjata in honom. Såg att det var spån runt rutan och det är väldigt bra, för han hatar att få något på tassarna så då viker han in benet när han lägger sig!! Skitbra :) Gjorde en bra inkallning från rutan och då valde jag att bryta så att han kunde få sin belöning och känna sig duktig!!! Domare Sylvia Axell.

Sedan var det utställning med Nitro, det var sex junior hanar med och helbrorsan Milou var med också, Åsa och Milou kom på 2:plats med CK och Nitro kom 3:a och fick en etta i kvalite iallafall. Fick en hel del väldigt fin kritik. Speciellt hans huvud och det var roligt eftersom jag älskar att se på honom ;)


Snygga brorsan!

Först sprang vi två varv med alla hundarna och då var jag stolt över honom för hunden framför vände sig om hela tiden,Nitro gjorde inget men jag såg att svansen var hög och jag hörde något svagt mutter. Milou skötte sig exemplariskt, de är en fröjd att se på,riktiga proffs. Åsa tipsade mig om ett schampo som hette All systems,ska prova,har använt valpschampo som jag hade kvar. Nitro var duktig hos domaren iallafall, men viftade på hela baken när domaren kände igenom honom, lilla sötnosen. Att springa på diagonalen var ingen höjdare,fick springa 2 gånger för det blev galopp mest. Domare Anna-Lena Munkvall, kennel Easy 

Kritik: Maskulin hane med härligt huvud,utmärkt bett,ögon och öron. Allt för fransyskt skulderparti som dessutom skulle vara bättre vinklat. Utmärkt bröstkorg,utmärkt bakställ med låga hasor,rör sig slarvigt fram,annars ok. Fin päls och färg, välpresenterad

Vatten!


Men kasta någon gång då!

Kommentarer