Wolfeye.org
2012-12-18 13:05:11

Kiosan' Saga SE JV-12

I helgen var vi på vårt årliga Mecka, hundmässan i Älvsjö. Vi brukar åka dit varje år för att shoppa, men denna gången ställde vi ut Nitro och Saga. Nitros ras gick först på morgonen, det var 58 anmälda i rasen, många var junior och unghundar. Nitro gick i bruksklass och domaren tyckte rätt bra om honom men inte tillräckligt. Han fick Excellent men inget mer, men kritiken var rätt bra så man undrar vad han drog ner på, det enda som står som negativt var lågt ansatta öron. Första varvet så hade jag kort koppel för att Nitro drar i väg så, men domaren bad mig släppa på snöret och då drog han ner huvudet och sprang på som det lilla lok han är ;) Han skällde ett par gånger när vi gick in i ringen men det gick snabbt att få tyst på honom och när domaren klämde så stod han som ett ljus! 

Nitros kritik: Stark hane, fin muskelkondition, bra huvudform, lågt ansatta öron, bra överlinje, fina rörelser, sunda fina vinklar.
Excellent  Domare Rainer Vuorinen, Finland
 

Nitro poserar i ringen, nästa gång ska jag tänka på att hålla godiset högre upp Foto:Drover
 

Busunge!!!  Foto: Drovers
 

Obligatoriska varvet, matte är inte vän med kopplet  Foto: Drovers
 
Nitros dotter "Spira" Lundens Bellagotto Lady In Red skötte sig strålande och kom 2:a med Excellent i en stor grupp på 13 anmälda  juniortikar. 
 

Finaste rödluvan Spira, Nitros snygga dotter Foto: Drovers
 

Maritha med hennes Lundens Bellagotto Lady In Red Foto:Drovers
 

BIR och BIM Risingstar's High Hope For Ostra Greda och BOB-veteran BOS SEW-12 Tres Colores Gabrielina Foto: Drovers
 
Sedan var det dags för Saga, hon hade bara en konkurrent, en snygg fransk import som hade vunnit både nordisk juniorvinnare och finsk juniorvinnare tidigare och hade mer färg än Saga och var äldre så jag tänkte, hur ska det här gå? Men Saga skötte sig bra, och domaren placerade henne före den andra och då började jag tänka Vad händer? Men så blev det, Saga vann!!!! Och fick dessutom titeln SE JV-12 och blev direktkvalificerad till Crufts! Domare var Jeffrey Horswell, Storbrittanien.Joakim är stolt som en tupp och jag med!!
 

SE JV-12 Kiosan's Saga
 

Saga
 
Sen var det dags att shoppa och vi hade inga burar med oss så hundarna fick följa med runt, så vart vi än stannade så la sig Saga och ville sova, stackarn. Och inte ville hon kissa heller, vi gick ut med henne flera gånger, men icke. Hon höll sig i 11 timmar, sen när vi gick till bilen då äntligen kissade hon, lääänge! 
Nitro var skitduktig att ha med sig, han har fått lättare att koppla av och känns riktigt vuxen. Kunde lägga honom plats med hakan i backen mitt ibland folket och gå ifrån och han låg lugnt kvar.  Har haft med honom på en inomhusutställning för ett år sen och då bara stretade han i kopplet och var allmänt jobbig. Men han har blivit stooor kille nu, stolt mamma :)  Han hälsade på massa folk som frågade om rasen och han hånglade upp en tjej vid aussiemontern och vi visade också lite tricks här och där :) En riktigt härlig dag i hundens tecken!!
 

Min lilla dagishund som är en schapendoes och heter Doerak
 

Favoritkompisarna är Saga och Nitro
 
Mycket kul kan man shoppa på mässan, dagens skörd!

Kommentarer