Wolfeye.org
2011-04-13 00:38:15

Lydnadstävling Valdemarsviks BK

I söndags var vi och tävlade i Valdemarsvik med Chili och Rista. Hon gjorde gruppmomenten väldigt bra, ok fritt följ,dålig dumruta och inkallning med lustempo,ganska bra ruta ,vimsig dirapport men bra fart in,nollade metallhopp,rullade metallen med nosen så den hamnade väldigt snett,så då sprang hon förbi hindret tillbaka, bra vittring,dåligt fjärr med 2 dk:n. Joakim och Rista fick ihop 226 poäng plac 2. Chili bröt jag med innan vi knappt hade börjat då han lade sig på sitt i grupp endast 2 sekunder kvar!! Tyckte inte att det var någon ide att fortsätta när man har förlorat 30 poäng,dessutom hade vi startnummer 1 och då skulle nog min besvikelse fortfarande märkas och den känslan ville jag inte ha in på plan. På hemvägen stannade vi på Norrköpings BK och jag tränade sitt  själv med honom. 3 minuter fick han sitta och när jag kom tillbaka fick han springa dit där jag hade gömt mig och där väntade det ett grisöra,får köra mer sånt så att han "vaknar till" och inte sitter och dåsar på sitt i grupp. Grattis till Adelia som med sin rottis Bianca gjorde blott sin andra start i eliten med ett förstapris och klassvinst! Såg en väldigt duktig rottis i klass 3 också. 


Rista och Joakim i fria följet, tidvis gick hon bra

Nitro var lugnare än på aussieträffen iallafall, vi tränade på en ruta som stod framme och då var han jätteduktig och sprang dit direkt. På måndag börjar en kurs som Nitro och jag ska gå"tävlingsträning" det ska bli väldigt roligt ,gillar att gå kurs!


Min snygging!    Foto: Johanna Jarebäck


Kontaktövning      Foto: Johanna Jarebäck


Stilig tjeja

 Vi har tränat med Jessica och Fira igen. det märks att de hade tränat för det gick jättebra,vilka framsteg på en vecka! Apporten gick så bra så jag fick tårar i ögonen,veckan innan så var det rejält med tugg. Jag vet, .jag är en lydnadsnörd : ) Jessica hjälpte mig med kommendering, Nitro älskar ordet kommendera så det blir mycket kommendera innan han får göra något. Det är jättebra att man kan hjälpas åt för man har ju inga ögon i nacken, tyvärr, skulle behövas ibland. På inkallning kan Nitro dra sig fram några cm när jag lämnar så det är jättebra att någon kollar honom så man kan belöna när han är still.


Nitro har full koll

Kommentarer