Wolfeye.org
2011-05-02 08:57:18

Rallylydnadsdebut x 3

I söndags debuterade både jag och Joakim i rallylydnad med våra 3 hundar. och alla blev godkända! Rista gick på fel sida av 2 skyltar och puttade ner en kon,annars gick det bra. Nitro stötte till mig några gånger och trängde lite men han skötte sig oerhört mycket bättre än vad jag hade trott, inga ljud och inget hälsande på domare :). Nitro brukar vilja hälsa på tävlingsledaren i lydnad,så vi tränar mycket på att gå förbi folk som är roliga i hans ögon. Bra att man får hjälpa hunden,mycket bra för Nitro så att det blir positivt att vara på planen och träna upp koncentrationen.Chili skötte sig utmärkt,jag känner mig säker på honom och detta var rätt lätt för honom,han har ju varit med en del och är väldigt cool. Av 37 hundar blev bara 14 godkända och Rista slutade på 13.e plats på 71 poäng,Nitro 12:a på 76 poäng och Chili slutade 6:a på 94 poäng. Det var en kille med tollare som vann på 100 poäng av 100 möjliga! Så klart tycker mina tollarkompisar ;) och vår kompis Cattis med malinoisen Thinice Ceres Mischa kom 2:a på 99 poäng! STORT GRATTIS till er!


Pristagarna i rallylydnaden. Vår komps Cattis med sin malinois Mischa kom på 2:a plats med 99 poäng!


Min duktiga Chili som fick 94 poäng på sin debut i rallylydnad

Jag ska vara dagmatte några månader åt en sheltievalp som nu är nio veckor, hon heter Brainpools Agility Passion men kallas Visa,en blivande agilityhund, för hennes matte Eva Persson är på SM -nivå när det gäller agility! Visa är väldigt cool, har mycket kamplust och matlust, lättmotiverad och dessutom mycket söt.


Brainpool`s Agility Passion " Visa"


Finns det något sötare än sovande valpar?


Knähund

Eva har också en aussie från Norge som heter Tamburengas Chippewa Blue Eye alias Mio, och han är lugn men går väldigt självsäkert med hög svans och det gillar inte Nitro. Så då gick vi en promenad tillsammans och det gick jättebra ett tag, sen tyckte Nitro att vafan följer du efter oss för, och blev stel och morrade,så då pratade vi allvar med varandra han och jag och på slutet av promenaden hade båda hundarna slappnat av i sin hållning och sätt. Jädrans mupphund!


Vadå mupphund! Jag är alldeles oskyldig....

Vi har tränat spår, Nitro fick gå sitt första hela lägrespår och det klarade han, hittade alla pinnar och min kondition är faktiskt redan mycket bättre,bra med en krävande hund ibland som gör att man får arslet ur vagnen! Cykelträningen gör sitt också tror jag.

Vi har också träffat Sofia och mopsarna Iggy och Wilbur och varit på promenad, tillsammans med dem är Nitro mycket lugn och avslappnad, mycket för att de är coola och inte bryr sig så mycket om honom. Vi tränade platsliggning på hennes tomt och det gick ganska bra, det kritiska är när man går ifrån, sedan lugnar han sig undan för undan.Sofia och jag har anmält oss till en halvdagskurs i utställningsträning för Patrik Cederlöf, ska bli kul!


Från vänster Puggens Wilbur och Pine Garden`s Impressive Iggy

Kommentarer