Wolfeye.org
2010-09-20 20:56:21

Adells Cup

I lördags var vi iväg och tävlade med både Chili och Nitro i Ödeshög. Båda hundarna var jätteduktiga,var jätteglad för Chilis fjärr,som vi haft problem med länge nu, men han ansträngde sig verkligen och gjorde det jättebra! Hoppas vi är på rätt spår med träningen nu, för vi fick våra första SM poäng för i år! Chili går alltid bäst i september och oktober,inga insekter,svalt väder och torra planer!  Nitro var också jätteduktig, men var orolig på platsen.

Chilis betyg:
Sitt i grupp: 10
Platsliggning:10
Fritt följ: 8,5 Bra kontakt och position sent och snett sätt
Dumrutan: 9 Tvekan sättande
Inkallning: 8  Sent ställande DK
Rutan:10 Bra
Apportdirigering: 10 Bra
Metall hopp: 9 Tvekan upptag och avslut
Vittringsprov:10 Bra
Fjärrdirigering:10 Bra

301,5 poäng  plac 1. Domare Berth Nilsson 

Chili blev även Östgötamästare i år igen!  Fria följet gick så där,stegförflyttningarna var urusla den här gången, men vändningar på stället gick bättre,och han var pigg och arbetsglad iallafall. Inkallningen drog jag till med ett stanna stå, förlorar mer poäng på att låta han stanna själv! Resten av momenten gick bra, men han höll vittringsapporten väldigt löst ,tur att han inte tappade den! Grattis till Ingela och Viska med fina 298 poäng och till Lisbeth och Zack som i sin tredje elitstart slog till med 288 poäng!!

 

Nitros betyg:
Platsliggning: 9 Orolig
Tandvisning:8 Pigg och glad
Linförighet: 8,5 Bra kontakt och position, sitter sent,hopp och skutt
Läggande:10 Bra
Inkallning:10 Mkt bra
Ställande:10 Bra
Apportering:8 DK
Hopp över hinder: 10 Bra
Helhetsintryck: 10 Bra genomfört,trevligt ekipage

187 poäng plac 1  Domare Berth Nilsson

Platsliggningen var jobbig att 2 minuter kan vara så länge,men det som var bra var att han lugnade sig mer och mer under platsens gång. Tandvisningen då var han jätteglad för att få hälsa på domaren, hem och träna på att sitta still! Under linförigheten så hoppade han helt plötsligt upp på mig och ville leka,men jag sa bara fot och då gick han bra igen! Apporten var gammal och tuggad, när jag sa apport så luktade han bara på den,sen sa jag apport igen och då tog han den direkt. Lilla sprattelgubben min! De andra momenten gjorde han superbra!

Sedan var det hem och racerstäda eftersom det var Joakims födelsedag och släkten skulle komma och fira honom. och när alla gått hem fick jag bada Nitro,eftersom vi skulle på utställning dagen efter. Han var så trött att han somnade när jag fönade honom, lilla sötnosen!

Kommentarer