Wolfeye.org
2012-11-14 14:24:27

Lydnadstävling Finspångs BK

I helgen var det återigen dags för tävling med Chili i lydnadsklass elit. Joakim skulle vara TL för klass 3 och jag skulle vara skrivare så vi var redan 7.30 på klubben. Min egen start var ju inte före 11.30 så jag funderade på om Chili skulle bli trött av att vänta. Men det störde honom inte :) För mina nerver var det superbra att vänta, jag var nästan inte alls nervös och Chili uppförde sig som om det vore träning och vi hade en riktigt go känsla på plan. Där ser man hur oerhört mycket man påverkar hunden! Vi var bara 3 tävlande i eliten varav en bröt, så då var ju bara jag och Chili och Maggan och Trubbel kvar, precis som när vi brukar träna ihop.

Chilis betyg:
Sitt i grupp:10
Platsliggning:10
Fritt följ:9 långt fram
Dum-Z:10
Inkallning:8 segt ställande och läggande, tempo
Rutan:7 många kommandon
Apportdirigering: 9 tempo
Metall-hopp: 10
Vittringsprov:8 slarvigt tagande,tempo
Fjärr:10
Plac 1  288 poäng Domare Ulf Erlandsson
 

Min vackra Chili!!
 
Sitt och plats gick superbra fast det var riktigt blött där hundarna satt. Själva lydnaden gick på andra halvan av plan där det var lite torrare och Chili var jätteduktig. Fria följet var han med fint, skitsnygga vändningar, ganska snabba sättanden. Han gick lite före i position och jag tyckte att han satt lite snett vid halterna, men det drog domaren inget på. Dum-Z gjorde han jättefint med ett snabbt sättande för en gångs skull, inkallningen var inte lika bra, lite segt ställande och läggande. Rutan var inte bra nu heller, ställde sig långt bak och jag fick ropa Kom 2 gånger så jag kunde lägga honom utan att hamna utanför. Det har blivit nån grej med rutan nu, får träna mer på den och fundera lite. Dirapporten var jättefin, och metallhopp fick vi 10:a på!! Det händer nästan aldrig, brukar ligga på 8,5-9, men han gjorde det bra denna gång. Sen tog han upp rätt vittring och bytte grepp och vi fick avdrag för det och för tempot. Men fjärren var det bästa han har gjort på länge, han gjorde precis som han gör på träningen!! Vi har fått 10.or förut, men då har inte jag tyckt att vi har varit värda dem, men nu var han det! Sååå glad man blir, plötsligt händer det!
 

Pigg och glad Chili, han gillar när det är kallare ute

Tränade igenom eliten med Nitro sen, och en del moment sitter tävlingsmässigt, inkallningen, metallen och fjärren gör han grymt snyggt! Sedan har vi problem med fria följet, han går jättefint, har bra pos, men studsar lite. Han går som en dressyrhäst i passage och det gillar inte domarna, jag försöker tänka på att gå långsammare och då går det bättre, någon som har mer tips? Vet inte hur jag ska få honom att förstå, för jag kan ju inte gärna säga att det blir fel, när han har rätt position? Eller om jag ska strunta i det och låta honom dansa? Lyxproblem! Dum-Z går ganska bra, lite mer stadgeträning när jag går tillbaka, han flyttar någon tass. Rutan och dirapport är en del kvar, haft problem att han springer till konen och sen bara glor på mig och kollar inte när man pekar på rutan. Gör jag en treas ruta går det perfekt. Så nu har jag tränat på nära håll och lagt en leksak i rutan och bara vänt mitt huvud mot rutan och när han då vridit på huvudet till slut har han fått varsågod, verkar funka kanon!! Dirapport kör jag bara dirigering med skålar utan apporter. Vittringen går sådär, försöker få min käre gubbe att såga vittringspinnar, men det kommer alltid något i vägen. Behöver många att träna på! Nitro gjorde super vittringar innan vi började med spår, men nu är han så taggad på pinnar så jag får börja om lite med vittringen. Koppla på lilla nosen!! Sitt och plats går ganska bra men jag måste tänka på att varva ur honom innan och inte göra de momenten först, både för och nackdelar med en högtempererad gosse men jäkligt rolig att träna!


Finaste belgarflickorna!
 

Haha, Nitros blick ser lite galen ut
 

Chilis favoritsysselsättning, att rulla sig i nåt äckligt
 

Galenmonster!
 

Vacker Rista, så fin!
 

Full fart på Saga!
 

Vackraste killen i stan!

Kommentarer