Wolfeye.org
2010-10-02 21:05:51

Lydnadstävling Örebro BK

Idag har vi varit iväg till Örebro för att tävla med alla 3 hundarna i lydnad.Vi var där redan kvart i sju på morgonen (tävlingen började 8:00) för att Nitro skulle hinna få ur sig lite energi. Tyckte att han kändes ganska lugn när vi gick in för plats men han varvade upp snabbt och blev lite pipig. Och han drog järnet igen ,hann inte ens vända mig om nu heller :(. Vet inte vad jag ska göra ,vill ju inte få ett inlärt felbeteende ,samtidigt är det ju svårt att träna hemma då det är i tävlingsmiljön det händer!  Hemma ligger han som en staty ,kan kasta bollar ,godis ,leka med Chili osv. Han ser väldigt glad ut när han kommer, som om han vill springa ett ärevarv eller något! Provade att lägga honom ensam efter tävlingarna när han hade väntat i bilen ett tag och redan var uppvarvad och då drog han med! Ofta när man tränar plats då är han ju i en annan sinnesstämning! Annars så gick det lite bättre med momenten förutom ställandet, där han stannar bra, står en stund,flyttar en tass och en till osv.. Hade ju klarat oss om vi hade haft fullt på ställandet, men det är ju strunt samma ,det är ju platsen som är den stora boven i dramat!

Nitros betyg:

Platsliggning:0 ligger ej kvar
Tandvisning:10
Linförighet:8,5 sakta sitt, position
Läggande:9 nosar,bra läggande
Inkallning:10
Ställande:5 flera steg
Apportering:10
Hopp:10
Helhet:8 Bra kontakt i momenten, stökig mellan momenten

145 poäng plac 5/10  Domare Bo Melin

Chili skötte sig ganska bra, tyckte att han var väldigt ofokuserad på fritt följ tyvärr,gjorde många väldigt sneda sättanden :( Sista halvan av programmet gjorde han bra!


Chili med sina priser

Chilis betyg:

Sitt i grupp:10
Platsliggning:10
Fritt följ:8 sakta sättande, tränger,sneda sittningar över lag
Dumrutan:8,5 rundar i vinklar
Inkallning:7 långt till stå DK, långt kommando ligg
Rutan :10
Apportdirigering:9,5 sakta sättande
Metallhopp:9 segt sättande greppande
Vittringsprov:9 avslutning snett sitt och sakta
Fjärrdirigering:10

290 poäng plac 1  Domare Bo Melin

Nu höjde vi vårt snitt till SM ytterligare till 294, jättekul!

I onsdags hände det en tråkig sak! Jag var ute och slängde in ved och hundarna sprang omkring och lekte med vedträn i full fart och jagade varandra! Och när jag böjer mig ner för att ta upp ved så springer Nitro med full kraft in i min kind! Naturligtvis hade han ju ett vedträ i mun! Tur att tänderna och glasögonen höll! Blev lite yr i huvudet och jag blev så arg så Nitro blev väldigt låg,stackaren!Det svullnade upp som en halv mandarin och jag tjöt som en liten unge! Det är ju inte så kul nu efteråt när man börjar se ut som en målarpalett och alla tittar snett på stackars Joakim och tittar medlidande på mig! Säger man att det var hunden så ser det ut som folk tänker",dra den om rödluvan också"  Suck! Men alla aussieägare man pratar med har full förståelse hihi!

Kommentarer