Wolfeye.org
2012-09-17 13:53:26

Rallylydnads-SM

I helgen for vi till Vårgårda,Tånga-Hed för att tävla på det allra första SM:et i rallylydnad. det var jag och Joakim med våra 4 hundar och Maggan&Jonas med 2 av deras hundar. Maggan hade kvalat in med sin tollare Trubbel och jag med Chili. Vi delade stuga i Nossebro på ett jättegulligt hotell som hette Madam Blå, det hotellet kan jag  varmt rekommendera! Alla 6 hundarna skötte sig så det gick jättebra, fast det var lite trångt.

 
Han var så duktig min prins!

Kvalet gick jättebra, Chili skötte sig perfekt och vi fick ihop 188 av 200 poäng (2 domare) så vi kom till final!! Maggan o Trubbel fick en retlig miss när Trubbel och Maggan missuppfattade varandra och han gjorde en extra snurr i ett slalom. Det kostade dem en finalplats, tyvärr.

Jag var så nöjd med Chilis och min runda efter kvalet, han tyckte att det var så roligt och jag lyckades att inte göra alltför många missar. Men det lyckades vi ändra till finalen, allt som gick bra i kvalet dagen innan gick åt skogen i finalen. Det började strula med att jag skulle springa ifrån och kalla in i fart, då kom han upp på fel sida, han är ju van vid det i lydnadsträningen. Dessutom missbedömde jag tempot, för det var tight mellan skyltarna, jag skulle ha sprungit långsammare så att han hade hunnit ifatt tills nästa skylt. Då hann vi förbi en skylt som jag höll på att missa då hade det blivit disk där. Men jag kom på mig och gjorde skylten typ 3 meter ifrån och då hade Chili hunnit satt sig också, ena domaren gav -10 andra gav -20,5. Sen flöt det väl på rätt bra tills snurr inåt, den gjorde han åt fel håll först också -10 och då gav jag nog upp lite och på nästa skylt där vi skulle vända åt höger båda två, där gick han runt mig som en helomvändning istället och vi snurrade omkring där och jag backade och gick emot skylten igen och där blev vi diskade. Jag tror att Chili kände min besvikelse och försökte för mycket, lilla gubben! Dåligt av mig att inte kunna hålla fokus fastän det började så dåligt och ha huvudet kallt ändå, utan sjabblar bort allt istället! Ingen skugga ska falla över Chili, han var jätteduktig!! Tror att jag var mer otydlig än dagen innan också så då är det inte lätt att veta vart man ska!!

 
Chili ger matte några coaching tips för att hålla nerverna i styr
 

Sötnäsa!!


Finaste Trubbel!!
 

Han hade så fin kontakt hela tiden :)
 

Full fart framåt!
 

SM-vinnarna!!!!!!! Brons Emelie Tuvesson med mellanpudel Happy Life Dong Quai Vincent, Silver Catherine Andersson med aussien Easy Lover Of Mine och Guldet vanns av Caroline Svärd med border collien Lizzroys Roy.

Kommentarer