Wolfeye.org
2012-05-08 14:56:30

Rallylydnadstävling avancerad klass 6/5

I söndags på min födelsedag gav vi oss iväg till Valdemarsviks BK för att tävla rally med alla 3 hundarna. Banan var jättesvår och jag hann bara gå banan 3 gånger innan domaren sa att vi inte fick gå längre. Det var bara 5 hundar i klassen och Nitro var först och jag hann inte värma upp någonting, det passar inte honom har jag märkt. Dessutom hade sista hunden i fortsättningsklassen innan varit en hund på väg in i höglöp så Nitro hade inte mycket fokus på mig alls. Fick tjata runt honom, men han gjorde vissa saker bra som snurr under marsch och halt, vänster halt, på stället. Han stannade och nosade och gick fram till bollen i åttans frestelse, jag kände inte igen min hund, så dåligt har han aldrig gått förut!! :( Sen gick jag fel i en spiral och hade ingen aning om vart jag skulle, det var långt till nästa skylt och där lyssnade han inte alls så det blev fel övning och sedan bröt jag. Var så ledsen och besviken, mest på mig själv, men på Nitro med. Han fick gå in i buren utan belöning och så fick jag ta ut Chili och värma lite, han var på riktigt gott humör och var jätteduktig.

Några sekunder här och där gick han väldigt bra,men sen tappade han fokus totalt :(

Kände att jag hade kontroll på Chili så då kunde jag koncentrera mig på att gå rätt i detta virrvarr av koner. Han var väldigt duktig, vi gjorde några småfel var och en vändning som han gjorde åt fel håll, där blev det felövning, men vi landade på 80 poäng och var det enda ekipaget som blev godkända. Chili fick därmed sitt tredje godkända resultat och kan nu titulera sig RLD A och är uppflyttad till mästarklass!


Chili var med på noterna
 

Min pålitliga Chili, han gör oftast så gott han kan !!

Joakim och Rista hade massa problem med höger handlingen, dessutom stod jag och Chili i honnören så han fick med nöd och näppe henne kvar på banan, för hon ville hälsa på oss. På sista skylten så gick hon på fel sida om skylten också, tyvärr. Banan gick på många ställen väldigt nära plastbandet så en tass utanför, då hade det blivit disk.Tack Thina Johansson för alla fina bilder!!


Husse med Rista

Tränade med Nitro efter tävlingen, då tänkte han börja nosa, men då pratade jag lite allvar med honom och sen gick han hur bra som helst! Då sprang vi av plan så han fick sin belöning,  vill att han ska ha ett bra minne av tävlingen. Förstår varför aussies är så vackra, en blick från dessa ögon och man smälter och förlåter allting! :) 


Vackraste ögonen!

Saga har varit med om mycket redan i sitt korta liv, hon har varit med på flera tävlingar, vi har hälsat på hos veterinären och vägt henne, 6,5 kilo väger hon, snart 10 veckor gammal. Vi har varit i djuraffären och hälsat på och luktat på allt godis som fanns där. Vi har också varit i Finspångs centrum och tittat på bilar och cyklar och träffat massa folk på Vibergas parkering. Hon är en väldigt trevlig och framåt valp, inte rädd av sig utan tar det med ro, hoppas det fortsätter så. Bilåkandet har också gått bättre, hon sover mer och perioderna när hon protesterar har blivit kortare. Hon har träffat olika hundar med, allt från papillon till weimaraner och det har gått jättebra!


Lilla fröken i stora staden!
 

Hos veterinären
 

Vacker liten tjej!
 

Lilla papillon tjejen Viola och Saga
 

Lilla Saga i djuraffären Arken i Finspång,där luktade det mumsigt i varje hylla

Mamma har varit här i nästan en vecka och hjälpt mig jättemycket med passning av valp, trädgården, städning inför födelsedagen mm. Det har varit så mysigt att få umgås lite, tack mamma för all hjälp!! Stackaren får komma hit på arbetsläger ;)


Världens bästa storebror och jag!

Min födelsedag firade jag ett par dagar innan eftersom vi hade tävling den dagen jag fyllde och det var fullt hus här med 4 valpar,4 vuxna hundar, ett litet barn och hela Joakims släkt. Min släkt bor ju lite långt bort, så de kunde ju inte komma, men mamma kom ju iallafall!


Valpträff hemma hos oss på min födelsedag,tv tollaren Vinna 5 mån,goldentjejen Lilo,5,5 månad och irländska setterflickan Mercedes 6 månader. Saga fick träffa  dem också men under lite mer kontrollerade former.Risken för att bli nersprungen var alltför stor, hon får växa på sig lite först
Foto: Margareta Löfgren

Kommentarer