Wolfeye.org
2010-10-18 23:26:17

Lydnadstävling Söderköping BK

I lördags var vi iväg på den sista tävlingen för säsongen (tror jag)! Joakim ,stackaren har längtat efter att ha en sovmorgon ,så nu blir det lite lugnare fram till i vår. Hade ju anmält till flera tävlingar då när Nitro fortfarande var så jädrans duktig! Nu kan han ju inte ligga kvar på platsen och orkar bara fokusera en halv linförighet men de korta momenten gör han riktigt bra! Nu får jag hoppas att över vintern så rasar  hormonerna färdigt i hans kropp,så att han mognar,de är ju sent mogna aussisarna,upp till 3 år gamla innan de blir vuxna. Sån tur att han är så underbart kelig ,älskar folk,inte gör utfall och är strålande vacker min lille älskling!! Känns som om jag bara skriver illa om hjärtat, men han är faktiskt underbar om än något bångstyrig emellanåt! Nu har han börjat att tränga i fotgåendet så det har vi att jobba med,men han var ialllafall jättemycket lugnare mellan momenten!! Apporten tänkte han spotta ut såg det ut som men då var han jätteduktig och tittade upp på mig och höll i ordentligt, såg ut som om han kom på sig själv.  Något enstaka skall ,lite pip mellan momenten men på det hela taget mycket lugnare!! Minsann, vet vi vad vi har att göra i vinter!


 

Nitros betyg:

Platsliggning:0 Avstår moment
Tandvisning:10
Linförighet:7 Bra start,tränger ,pendlar något ss,DK, Bra språng,stannar upp i vändning
Läggande:9 Framföring tränger,lägger sig utmärkt
Inkallning:10 Bra tempo ,fint in
Ställande:8 Framföring tränger,två steg
Apportering:10 Utmärkt
Hopp över hinder:9,5 Avslut
Helhet:7 Gnäller.piper mellan moment, mycket av och på

146 poäng  plac10 Domare Katinka Ryttse


 

Chili var riktigt duktig tyckte jag, en miss på rutan tog bort viktiga poäng och fjärret var jag jättenöjd med ,men domaren tyckte inte samma sak ;). Vår käpphäst är ju inkallningen, nuförtiden får vi inte så ofta avdrag på tempot, utan dessa stoppsträckor, som måste kortas av och bli lite snyggare,det är ju trist när man inte får till det som man har tänkt sig någon gång! Men han han har blivit lite bättre för varje år ,förut travade han sista biten in och det har vi tränat bort :) Fritt följ började dåligt ,men sen gick han riktigt bra och metallen gjorde han också riktigt bra!.

Chilis betyg:

Sitt i grupp: 10
Platsliggning:10
Fritt följ:9 Långt fram
Dumrutan:9 Pos långt fram
Inkallning: 7 Sent stå, sent ligg
Rutan:8 DK ,lägger sig sakta
Apportdirigering:9 Segt avslut
Metallhopp:9,5 Ngt sent sättande
Vittringsprov:9,5 Tempo
Fjärrdirigering; 8,5 Flyttar fram något

Poäng 282 plac 4 Domare Ulf Erlandsson

Vann gjorde Ingela Karlsson med Viska på fina 305,5 poäng och de blev även DM -mästare, tvåa blev Anders Svensson med Oki på 300,5 poäng och trea blev Åsa Mårtensson med Fajta på 296 poäng! Stort Grattis till er!

Rista nollade ingenting , gjorde några moment riktigt bra och några väldigt dåligt.  Hon hade bara behövt 6,5 poäng till för att få ett förstapris, retligt när det är så nära, men då är det å andra sidan inte så långt kvar!


 

Kommentarer