Wolfeye.org
2010-08-23 16:44:46

Intensiv helg

i lördags var vi i Flen för att tävla med Chili och Rista både fm och em elitlydnad!  Jag var jättenöjd med Chilis attityd på fm för han var väldigt glad och positiv!! :)  Tyvärr så lade han sig på ställandet på inkallandet,där tappade vi många poäng plus att han gick fram lite för mycket på fjärren:(!!  Rista lade sig tyvärr på sitt i grupp,något som hon aldrig gjort tidigare,hon nollade ingenting annat men var lite allmänt seg :( !!  Joakim blev mest besviken på sitt i grupp,inte kul att få ett nytt problem. På em så lade sig Rista sig igen på sitt i grupp så Joakim bröt då. Så nu får vi träna mycket sitt i grupp så hon orkar motivera sig! Chili och Rista satt bredvid varandra så han var duktig som satt kvar!! 

Tävling FM
Sitt i grupp : 10
Platsliggande:10
Fritt följ:9   segt sitt
Dumruta:9 segt sitt
Inkallning: 5  lägger sig på stå  DK
Rutan:9,5 tempot
Apportdirigering:8   tveksamt grepp, tempo,sitter snett
Metallhopp:9,5  ngt segt
Vittringsprov:8,5 tempot
Fjärrdirigering:7 rör sig framåt

Poäng:268  Plac 4  Domare Mikael Hjort.  Vann klassen gjorde Lena och Atlas på fina 295 poäng

Nitro tyckte att livet var pest som fick sitta i bilen medans vi tävlade,honom måste jag åka med i god tid till tävlingar för att" ladda ur "honom lite. Maken till energiknippe har jag då aldrig skådat!!  När han till slut får komma ur bilen så är han ju helt vild.Till råga på allt så hade vi glömt Nitros koppel hemma,så han fick låna Ristas,hur vimsig får man bli,jaja,men det är ju som alltid husses fel ;)!!  Nitro stretade och drog för allt är ju så himla spännande,då händer det som inte får hända ,kopplet går av!! Han drog iväg järnet och jag såg framför mig att han skulle springa ner på plan där tävlingen pågick, eller rusa fram till någon hund så det skulle bli slagsmål. Men den lille älsklingen springer rakt förbi alla hundar till våran träningsväska och väntar på mig där!!! Puuuh!  Då blev jag väldigt stolt över min plutt!

På Em var det dags för nästa tävling,Chili var så trött,han somnade på platsliggningen lille älsklingen,han är så morgontrött och vi hade ju gått upp så tidigt.. Han är ju iallafall avslappnad på platsen:)

Tävling EM
Sitt i grupp:10
Platsliggande:8,5 DK
Fritt följ: 9 sakta sitt
Dumrutan:8,5 nosar i stå, sitt, ligg
Inkallande: 8  steg DK i stå
Rutan :9,5 tempo
Apportdirigering: 10
Metall hopp: 8,5 viss tvekan gripande, segt sitt
Vittringsprov: 9 tempo
Fjärrdirigering;6 rör sig framåt, DK

Poäng 276 plac 2 Domare Inger Falk

På platsen måste jag ha gjort något omedvetet kroppsdk för han lydde mina kommandon,så det får jag ta på mig. Och på inkallningen drog jag till med ett extra stå för att han inte skulle hinna lägga sig och det fungerade!  Innan vi åkte hem tränade vi platsliggning med Nitro tillsammans med Ida och hennes flatte Trixa ( Explicits Little Miss Trouble) som för övrigt vann elitklassen på Em med fina 290 poäng!! Grattis till er!!  Och troligtvis har de tillräckligt bra snitt för att vara med i SM nästa år!!

På söndagen var vi i Tranås för att Joakim och Rista skulle tävla agility. På morgonen när klockan ringde så tittade Chili på mig med tunga ögonlock",ni är ju inte kloka, ska vi upp igen så här dags"!

Rista var på bra humör ,första loppet  fick de 20 fel men hon klarade slalomen bra,synd att Joakim har slarvat med träningen av kontaktfälten,annars såg det riktigt bra ut. Sedan var det dags för hoppklassen och där diskade de tyvärr ut sig. Rista tjuvade i starten så Joakim hann inte med, så hon hoppade tillbaka över ett hinder ! Synd men Joakim körde ändå resten och det såg bra ut,så han var ändå nöjd med dagen! Nitro var jobbig ,alla hundar  hade så roligt och skällde upphetsat, då ville han också vara med. En annan aussieägare frågade lite om Nitro, hon tyckte han påminde om Ja-son,som är hans morbror och känd i agilitykretsar för sina framgångar!  När vi kom hem var vi bra trötta men inte lilla Nitro!!

Kommentarer