Wolfeye.org
2011-08-02 15:30:02

Träning

Nu har Maggan och jag kommit igång med vår veckoträning igen,det är så bra att man kan kommendera varandra och granska momenten ordentligt.Allt ser man inte själv,så det är toppen att ha någon att bolla med! Och Joakim får vara hemma och hinna med att pyssla med huset istället! Det känns roligt på lilla Finspång BK också, folk har vaknat upp ur semesterdvalan och börjat träna! Vi brukar träffa Nina med sin golden Zeke,en väldigt balanserad och trevlig kille! Och nu senast tränade vi med Linda och hennes otroligt duktiga 17 månaders schäfer Clicker,ett ekipage att hålla ögonen på i framtiden. Senaste gångerna har vi varit flera ekipage på planen :) Det är superbra att man får störning av andra som kommenderar och kastar bollar! 


Från vänster Trassel,Nitro,Chili och Trubbel

Nitro är duktig på rutan

Rallyträningen har gått bra ,vi har börjat att träna på 8:ans frestelse som innebär att man ska gå i en åtta förbi godis och leksak.Maggan fick ta med en leksak åt Chili, för Chili älskar nya leksaker, och Maggan fick ta från mig till Trubbel! Men de skötte sig allihop. Det är mycket att tänka på i rallyt,men det är kul med något nytt som inte är lika strikt,bra för hundarna att variera sig.Men det kommer bli svårare sedan i högre klasser när löptikar tillåts att starta i vanlig ordning,då kommer ju tikar och kastrerade hanhundar ha fördel. En sak är ju om de startar sist.... tycker det är lite lustig regel för en sport som ska vara för ALLA hundar! Vi får väl se hur det går om vi nu kommer upp i klasserna.


Ekbackens November Cloud " Zeke" med matte Nina, en av våra nya ekipage på klubben

Nitro har så härlig arbetsglädje

Chili är svår att träna när insekterna visar sig, men på kvällarna, då är han riktigt alert,speciellt om han får vänta i bilen innan det är hans tur.Hoppas att han blir bra till hösten det brukar ju vara hans tid då. Lilla söta Chili, märker att jag ställer stora krav på Chili och inte blir lika glad när han gör rätt,som jag blir när Nitro gör rätt. För att jag förväntar mig att Chili gör rätt, stackaren! Och det gör han ju,men han får en klapp och en korvbit, när Nitro får jubel! Så jag måste skärpa mig och ge honom den entusiasm som Nitro får! Dålig matte!! 


Inte så bra kvalite på bilden,men Chili var så söt....
 
Vi har haft kärt besök av min mamma Ingegerd i 4 dagar! Vi har haft trevligt,sett på film och mamma har hjälpt mig jättemycket med trädgården! Blev tomt när hon åkte hem.....

Lilla söta mamma

Kommentarer