Wolfeye.org
2011-11-03 15:00:04

Lydnadstävling Västervik BK

I söndags åkte vi till Västervik för att tävla med Chili, Rista skulle ha varit med men hade varit halt några dagar tidigare så hon fick vila. Stackars Joakim som får gå upp i ottan för att skjutsa mig.Jag måste ha körkort snart,men har inte råd nu.Vi var iallafall 8 ekipage till start och sitt och plats gick jättebra, men sen började Chili göra konstiga saker. I fria följet så satte han sig både framför och ordentligt snett i varje halt, han gick bra emellanåt iallafall,stegförflyttningar och vändningar gick bra, språngmarsch likaså! Det var som om han var helt oförberedd på att jag skulle göra halt.I dumrutan så gjorde han skiftena bra, på ligget så la han sig snyggt, sen när jag kom tillbaka hade han vridit sig som en ostbåge inåt,dock utan att nosa. Det har han inte gjort förut. Dessutom gjorde han inga snygga hörn,men det gör han inte så ofta på tävling :(


Min lille Chili -bus!

Inkallningen var jag väldigt nöjd med, jag kunde försökt ställa honom närmare pinnen,men jag tycker att det är väldigt svårt att se vart hunden är i förhållande till markeringarna. Men han stannade bra och la sig bra och hade friskt tempo, så jag var nöjd, när jag jämför med våra tidigare inkallningar. Rutan vet jag inte vad han tänkte, lite halvdåligt tempo till konen, sedan siktar han på ett ställe vid sidan av rutan. Och när jag säger rutan igen,så går han in och nosar och lägger sig inte på mitt första kommando,utan jag får ryta i.Efter tävlingen så gjorde jag om rutan,då sprang han till samma ställe och när Joakim tränade Rista så gjorde hon likadant. Undrar vad de ser som man själv inte ser, om det är rutans vinkling eller nåt man gör annorlunda på träning.Dirigeringen började bra, vi vart lottade vänster och det var tur för det var massor av löv vid höger apporten. Han sprang så fint till vänster för att helt plötsligt vika av till mittenapporten. Men jag fick till ett rejält stanna,vänster apport och han lyssnade fint och galopperade in.Metallen gick bra, fick bra betyg, fast jag vill ha mer tempo. Han lyfte den direkt och satte sig någorlunda okej. Men inte målbildsbra om man säger så.


Mina älskade killar!

Vittringen var däremot superfin!! Snabbt ut och snabbt in med rätt pinne och snygg ingång,en av hans bättre vittringar tror jag! Han brukar ha en bra analys, men nu kom han på rätt pinne direkt. Ibland har han luktat på rätt pinne och sen kollat av de andra igen,det gillas inte.Fjärret gick bra förutom sista läggandet, då lade han sig inte bakåt och när jag sa sitt, när vi var klara, så hoppade han iväg framåt, men han fann sig och stannade upp.Han var glad och pigg och och svarade på min uppmuntran mellan momenten,vilket jag är jätteglad för! Vi vann iallafall på 281 poäng, tänk om det kunde stämma helt någon gång. Så vi får våra SM -poäng, men vi får försöka igen.


Chili,nybliven 7-åring. Glömde bort det på hans födelsedag men nu har han blivit firad med leksak och godis! 
 
 
Chilis betyg:
 
Sitt i grupp: 10
Platsliggning: 10
Fritt följ: 8 långt fram ,sitter snett
Dumrutan: 8,5 långt fram,vrider sig
Inkallning: 8,5 sent läggande,ställande
Rutan: 7 många kommandon ,fel väg in
Apportdirigering: 9 sitter sakta
Metall-hopp: 9,5 sitter sakta
Vittringsprov: 10
Fjärrdirigering: 8,5 flyttar sig
 
Poäng 281 plac 1/8  Domare Ulf Erlandsson
 

Älskar denna blick 

Nitro var laddad och ville hela tiden in på plan när vi tittade på tävlingarna, och pep mycket. Han var ganska jobbig för han tyckte att det var taskigt att han inte fick vara med. Tränade honom efteråt och det gick bra,han fick träna på 2:ans moment.


Härligt med pinnar!

Världens vackraste aussie!

Kommentarer