Wolfeye.org
2010-09-28 23:07:52

Lydnadstävling Lindesberg BK

Upp som en sol och ner som en pannkaka,det kan man väl sammanfatta Nitros karriär så här långt med. Alla klasser skulle samlas 8:00 och eftersom jag tävlade båda hundarna så blev det ju lite stressigt! Tävlingen hölls på Lindeskolans fotbollsplan och det var utställning samtidigt en bit bort.Platsliggningen gick åt h-vete,han hade lyft rumpan 2ggr och innan jag hade vänt mig om kom han i 190 och såg busig ut! Men jag sa plats och så fick han ligga med hakan i backen framför mig i 2 minuter ändå! Bra att han inte sprang till någon annan hund iallafall! Nitro verkar vara som bäst när han har hunnit vara på en tävlingsplats flera timmar innan start men Joakim är inte så sugen på att åka 04.00. Konstigt... Måste träna massor med att gå in på plan och behålla lugnet hos både Nitro och mig. Känner mig irriterad när han beter sig illa och det känner han ju naturligtvis och blir än värre. Kände stor skillnad när jag gick in på plan med Chili som är lugnet själv, jag litar på honom och då slappnar jag av. Måste hitta harmonin mellan Nitro och mig, för han har kapacitet som räcker hur långt som helst om man får ordning på alla myror i kroppen.


Rista och Nitro busar

Nitros betyg:
Platsliggning:0 ligger ej kvar
Tandvisning:8 lite krånglig
Linförighet: 5 skäller ,nosar,hoppar,tränger,långt fram ,drar i kopplet
Läggande:9 nosar, snyggt ligg
Inkallning: 10
Ställande:8,5 långt fram i fot, något steg
Apportering:10
Hopp:10
Helhet:0 ej trevligt mellan moment,skäller mycket,hårda kommandon,drar i kopplet

131,5 poäng  Domare Eva Gunnarsson


Matte får hjälp med veden!

Domaren tyckte att han var duktig men att jag måste få ordning på honom innan vi kommer till eliten,trevligt att domaren har hopp om att vi kommer dit iallafall ; )  Linförigheten var också katastrofalt dålig,gick hur fint som helst,började nosa helt plötsligt,när jag då säger fot börjar han att skälla,går fint igen en stund för att sen gå iväg åt ett annat håll??? Måste träna massor på att orka hålla koncentrationen,lilla virrpannan min! Men en del moment gjorde han riktigt bra. Var två kvinnor i publiken som kom fram efteråt och tyckte han var jätteduktig och det var han ju mot slutet....

Chili och Rista tävlade också i eliten,det hade regnat hela natten så det var riktigt kladdigt på planen, så det var inga bra förutsättningar. Lilla primadonnan Rista tyckte att det var alldeles för blött, och satt i rutan istället,Joakim sa ligg typ 6 ggr,till slut la hon sig nästan men satte sig igen! Hon gjorde en fin dirigering  med apporterna trots mycket störande koner överallt iallafall. Chili,mitt hjärta, skötte sig jättebra,var så stolt över honom! Domaren och skrivaren applåderade båda två vid vittringen och fjärret!! Snyggaste vittringen han gjort någonsin!


Chili poserar med sina priser

Chilis betyg:

Sitt i grupp:10
Platsliggning:10
Fritt följ: 8,5 tränger, sitter snett
Dumrutan :9 rundar kon under marsch
Inkallning: 7 DK stå, långt till ligg
Rutan:9 sakta ligg
Apportdirigering:9,5 avslut
Metall-hopp: 8,5 greppande, avslut
Vittringsprov:10
Fjärrdirigering:10

290,5 poäng plac 1 Domare Bo Melin

Vi höjde vårt snitt till SM nästa år till 292, kanske kan räcka,beror ju på på vad alla andra har.

På lördagen tävlade Joakim agility med Rista i Kumla men tyvärr diskade de ut sig i båda loppen : ( tråkigt att det aldrig kan stämma helt för dem! Hon är ju duktig men är lite övertänd på tävling,skulle finnas en hel bana att träna på innan så hon får ur sig lite energi! Sedan hade vi hyrt rum på Slussen bed and breakfast i Örebro, vi kom dit vi halv fem på em, inte en käft där, ringde på de nummer som fanns på hemsidan,inget svar. Vi väntade till kl sex sen åkte vi hem och har inte hör något från dem sen dess. Kan INTE rekommendera dem,hoppas att de hade något bra skäl!


Våra älskade familjemedlemmar

Kommentarer