Wolfeye.org
2011-10-20 18:30:29

Appellspår

I söndags debuterade jag och Nitro i appellen på Linköpings BK, min första gång någonsin i brukset . Spåret började jättebra, han tog första pinnen och första vinkeln, snurrade lite vid andra vinkeln och gick raka vägen till slutet och gick rakt över den. Spåret var tydligen mer intressant än pinnen. Eftersom han gick upp på vägen så stannade jag och då sprang han tillbaka och tog pinnen. Men det var ju noll hur jag än hade gjort, domarna tyckte att det var synd för de tyckte att han spårade jättebra! Hade han bara lyft den där jäkla pinnen!


Min oskyldiga ängel, Nitro 8 veckor Foto:Eivor Rasehorn

Beslutade mig för att köra igenom resten av momenten,men jag hoppade över platsliggningen. Och det är jag väldigt glad för! En hund smög upp och skulle gå till sin matte, då jagade en annan hund den en bit sen blev det ombytta roller på jakten och vad de skrek och lät! Usch,vad jobbigt hoppas ingen av dem får problem med platsen sedan.

Nitros betyg:

Spår: 0-0 Inget slut
Budföring: 9-9,5  DK
Platsliggning: 0-0 Avstår
Linförighet: 6-7 Långt fram, orolig position
Framförgående: 7,5-8 stretar i starten, fint i övrigt!
Läggande under gång: 9-9 ojämn i transport, annars jättebra!
Inkallning: 10-10
Apportering:9-9 slarvigt gripande
Hopp-sitt: 10-10

174 poäng  Domare Susanne Rönnlund och Mats Axelsson


Bästa lekkompisar

Chili jonglerar med sin pinne

Linförigheten gick inte bra alls, han trängde mycket och helt plötsligt for han över till höger sida och tänkte gå fot. Har ju kört mycket rallylydnad och tränat freestyle och inte kört så många hela fria följ. Som vanligt så får man ju det man tränar. De andra momenten gick bra, det var väldigt många tävlande som nollade framförgåendet så våra poäng på 7,5-8 var en av dagens högsta på det momentet. På budföringen så skällde han och hoppade som en galning när vi gick ifrån mottagaren. Så fort vi vände oss om så blev han knäpptyst och superfokuserad. Jag drog en poäng för oss för jag sa sitt kvar när jag hade kopplat loss,klantigt av mig.


Nitro ett steg bakom sin bästis

På lördagen var vi Sommenbygden och tävlade lydnad med Rista och Chili.Sitt i grupp och platsen gick inte bra för Rista, hon nollade båda två och då bröt Joakim. Chil satt och låg jättefint, i fria följet så gick han lite knackigt först, sen hörde han skott och hoppade till och gick jättebra sen, lilla fjant. Dumrutan fick han 10:a på och inkallningen 8,5. Sen till rutan så var han väldigt övertygad om att det var en höger ruta så han sprang till höger trots att jag visade vänster. Till slut kom han rätt och då lade jag honom och en tass hamnade utanför, jag gjorde färdigt momentet sedan bröt jag också.Vann gjorde en aussie, Cari Hansson med Mr Binks Blue Alert och de fick sitt andra förstapris! GRATTIS!


Nitro hamnar alltid upp och ner

men han verkar inte misstycka

Så söt så man dööör  Foto:Eivor Rasehorn

Kommentarer