Wolfeye.org
2011-08-16 12:24:17

Rallylydnad officiell debut

Den 6 augusti var det dags att starta i nybörjarklassen på Linköpings Hundungdom. De hade anordnat 2 klasser, vilket var jättebra så att man fick 2 chanser. Trodde att det skulle regna så jag tog inte med något kyltäcke, vilket var synd för det blev väldigt varmt, tur att vi hade tältet så att vi fick lite skugga mellan starterna. Första banan gick jättebra med alla 3 hundarna, Chili skötte sig perfekt och fick full pott , vi placerade oss därmed på första plats! Får man 100 poäng så blir man uppflyttad till fortsättningsklassen :) så det får det bli på nästa tävling. Rista och Joakim gick det också kanonbra för ,de fick ihop 99 poäng. Nitro skötte sig bra och var väldigt med på noterna,känns som om han har fått lättare att klara störningar nu och är mer fokuserad! Han fick också ihop 99 poäng!


Våra raringar med dagens prisskörd!

Nästa bana gick inte lika bra,Rista var väldigt påverkad av skott,det sköts hela tiden en bit bort,så hon blev lite låg,de fick ihop 87 poäng. Chili gjorde inga direkta fel men var mycket segare än första banan, fick iallafall ihop 97 poäng.Nitro var väldigt taggad och med på noterna men vi gjorde 2 stora 10 poängs fel:( .  Vid skylten sitt,stå, satte jag min hand framför honom och gjorde det alldeles för övertydligt, så han försökte göra armkrok som vi har i vårat freestyle program, och i vänstersvängen efteråt gjorde jag en vändning som han uppfattade som vänsterhalt och satte sig. Han försöker nästan FÖR mycket min gode Nitro ! Slutpoängen blev iallafall 80 av 100 och alla 3 hundarna blev godkända!


Simträning är bra för kroppen,men Chili håller inte med, jobbigt ju

Vi har även hunnit med att träna med bästaste Maggan som är en riktig vitamininjektion och inspirationshöjare i allt hon gör! Jag blev drillad i freestyleträningens konster i att försöka lyssna på musiken och följa den,vilket inte är det lättaste, jag är nog tondöv ,tror jag! Sedan tränade vi lite agility,lydnad, rally och tom lite ringträning också,så var vi trötta och nöjda på kvällen sedan.


Hjälp mig!!

Chili har fått simträna i Norsholms bassäng,vilket är jättebra för hans höfter, men själv håller han inte med. Han tycker att det är jättejobbigt och pestigt,men han måste ju träna,den lilla latmasken. Ute tycker han om att simma,men då är det ju bara kortare sträckor.


Nitro älskar action

Lite slalomträning med grabben

Full fart i tunneln

Vi var till veterinären med min skogis Karelin, han är drabbad av tandsjukdomen FORL vilket betyder att tandroten tillbakabildas och tandköttet växer över tanden. Mycket smärtsamt,så nu fick han dra ut 3 tänder till det facila priset av 5300 som försäkringen inte täcker. Undrar varför inte tänderna räknas till kroppen, varken hos människa och djur? Jag menar att det är ju dyrt för oss också!


Karelin som kattunge. Helt oemotståndlig!!

Ja,ja,vad gör man inte för sina små älsklingar, måste man så måste man,de får ju inte lida! 

Kommentarer