Wolfeye.org
2011-10-09 12:56:28

Nitros MH

I lördags gjorde vi MH med Nitro och det gick riktigt bra, jag har en skottfast hund med stor nyfikenhet men dådkraften hos spökena gick inte så bra. Däremot inga kvarvarande rädslor på något moment och han lekte fint med både testledare och avståndslekfiguranten som han sprang direkt till.Förföljandet gick inget bra, trasan fastnade flera gånger och jag fick göra om flera gånger, han sprang till en trissa och undrade vad han skulle göra. När trasan gick som den skulle så sprang han bara en kort bit och tittade på mig.Aktiviteten så lade han sig ner efter en stund men han tittade på mig och pep hela tiden och slappnade inte av. Men skramlet och dumpen gick jättebra, han gick fram av sig själv och undersökte. Hos spökena så skällde han massor och när de närmade sig så backade han långt. Han släppte dem däremot aldrig med blicken. Min gubbe som brukar figga sa att det inte var så dåligt som jag trodde för det finns hundar som flyr med svansen mellan benen. Men han skakade av sig det snabbt när han såg att det var människor och det efterföljande skotten gick jättebra!


Nyfiken kille

Film och protokoll kommer ut senare på Nitros sida. Tyvär kom inte avståndsleken med på film för Joakim tryckte på fel knapp. Gissa om han har fått höra det, jag blev väldigt besviken för Nitro gjorde det momentet väldigt bra. Men nu är Joakim förlåten,för han gjorde det ju inte med flit.


Min vackra Chili

Vi har också träffat lilla mopsvalpen Plura som är min väninnas Sofias nya stjärna. Liten och bedårande med ett underbart temperament. Jag passade honom en dag och Nitro och Plura lekte jättefint tillsammans. Nitro är verkligen en riktig lekpappa, våra andra hundar tycker att valpar är äckliga och betackar sig för att umgås med dem.


Lilla söta Plura 

Annnars har vi tränat mycket freestyle och appellspår, jag har tävlingar som närmar sig med stormsteg och jag är ju helt grön på de sporterna. Men går det inte får vi väl göra om det. Känner bara Hjälp!! Vad har jag anmält mig till, men vi ska träna ordentligt så kan jag inte skylla på det sen.


Full fart i spåret

Rista håller utkik

Våra 3 galningar i full kareta

Kommentarer