Wolfeye.org
2010-05-13 18:35:36

Tävling Norrköping BK

Idag tävlade vi med Chili och Rista i Norrköping. Tyvärr så regnade det hela dagen, men för Chili är det bättre med dåligt väder då insekterna håller sig borta. Han blir tyvärr väldigt störd av dem. Men det är ju skönt för oss om det är fint!!

Sitt i grupp: 10

Plats: 10

Fritt följ: 9  Långt fram

Dumrutan: 10

Inkallning: 7,5  Steg på ställandet

Rutan: 10

Apportdirigering: 8,5  Tveksamt gripande sakta sitt

Metall-hopp: 6  Slår i , tveksamt gripande, sakta sitt

Vittringsprov : 9 Tempo

Fjärrdirigering:  8  Flyttar fram  

Poäng: 279,5 plac 4  Domare Ulf Erlandsson

Han var väldigt duktig på sitt i grupp, då hunden bredvid lade sig ner. Platsen brukar han " alltid "  vara bra på. Fritt följ var jag väldigt nöjd med att han ansträngde sig och han kändes fokuserad. Speciellt stegförflyttningarna som vi har haft lite problem med att få raka kändes kanon.:-)

Dumrutan brukar vara ett ganska säkert moment för oss,tyckte väl att han kunde ha satt sig snabbare och gjort lite bättre hörn. Men ganska nöjd ändå. Inkallningen har vi mycket att slipa på ,ställandet måste vi få mycket bättre.

Rutan gick riktigt bra!  Apportdirigeringen,där behöver vi öva mycket på snabba gripanden. Han lyfte upp den snett så att han höll på att tappa den, då blev ju tempot därefter. Det var synd för Chili var en av få hundar som inte sprang till mittenapporten utan sprang rätt direkt. De syntes väldigt dåligt i det ganska höga gräset.

Metall-hopp har han gjort hyfsat senaste gången,men inte idag. Det var tyvärr det sämsta han har gjort på länge :(  Där förlorade vi många poäng. 

Vittringen brukar  vara en av hans " säkra" moment,så även idag,men vill ha bättre fart i momentet.

Fjärret har varit ett av hans braiga moment, men just nu skiter han i att lägga sig bakåt,måste komma åt det på något sätt. Hmm, får fundera!

 
Nitro tränar platsliggning

Nitro fick vara med och när han hade lugnat ner sig så tränade vi lite ettans moment och det gick riktigt bra. Tränade ca en minuts plats med huvudet ner,det var rörigt runtomkring så han var duktig som klarade det!

Sedan blev det hemfärd och städning,eftersom vi firade min födelsedag lite i efterskott.

 

 

.

Kommentarer