Wolfeye.org
2012-05-14 16:56:39

Uppflytt till lägre spår!

I helgen var det full fart som vanligt ,agility på lördagen och appellspår på söndagen. Mådde illa på söndagmorgonen av nervositet, smörgåsen smakade papptallrik och jag fick kväljningar, fyy. Det var samling 8.00 på söndag morgonen och vi var 7 tävlande i appellen. Jag drog startnummer 2, och så åkte vi iväg till spåren som låg ca en mil bort. Nitro var laddad när vi väntade på vår tur och for omkring som ett lejon i bur i bakluckan, för han ville ut! Han är otålig den lille mannen :) Så var det vår tur och jag kämpade för att ha bra tankar och hålla mig lugn för att inte störa min hund. Innan start så lade jag honom plats med huvudet i backen och strök honom över huvudet och sa lugn, försiktigt. Påsläppet gick jättebra, han gick i spårkärnan och sen tog han vinkeln jättebra och då förstod jag att han hade missat första pinnen. Men andra pinnen kom han med så fint och känslan när han lyfte slutpinnen var helt otrolig!! Domarna sa att det var ett fast betyg med en pinne bort som är 8:a och det fick vi för de tyckte att han spårade jättefint så det fanns inget annat att dra på :)

När vi kom tillbaka till klubben var vi 5 ekipage till start för det var 2 som hade brutit, och nu var det dags för budföring. Något som Nitro verkligen älskar! Vi hälsade på mottagaren och sen var han jättejobbig och skällig på väg till starten, men så fort han vände mot mottagaren var han tyst och superkoncentrerad.Och hans fart kan ingen klaga på! Det kunde inte gått bättre,10 från båda domarna :)

Sen var det platsliggning och det har ju varit ett jobbigt moment för oss, men han skötte sig helt perfekt. Han låg med hakan i backan hela tiden och rörde sig inte alls, inte ens flåsade fast det var varmt ute. Också 10 från båda domarna.Hunden bredvid satte sig och lade sig men det bekom honom inte :)

Linförigheten gick rätt bra men han fick avdrag för trängning och studs, han går som en dressyrhäst i passage nästan, men han är ju för söt när han gör så! Framförgåendet gick rätt bra,dock gjorde jag en stor tabbe, när TL sa stanna, så gjorde jag det och sen gick jag fram till Nitro och stod där tills han sa resten av kommandona. På tillbakavägen gjorde jag rätt och lyssnade på TL.

Läggandet gick rätt bra, han kan lägga sig ännu snabbare. Inkallningen blev en dubbeltia! Apporten gick bra med, dock ett omtag. Hoppet gick rätt bra, men tyvärr så satte han sig för nära och slog i hindret på tillbakavägen.

Nitros betyg:
 
Domare 1 Bo Jansson                                 Domare 2  Rolf Nyman              
 
                           
Spårning :8     1 + slut                                     8    1+ slut
Budföring: 10                                                   10
Linförighet: 8,5 studsar                                  8,5 tränger
Framförgående:8 drar                                   7,5 stretar, lyssna på TL,avslut
Platsläggande: 10 snyggt!                             9 tempo ner
Inkallande: 10                                                 10    
Apportering: 10                                                9 byter tag
Hopp över hinder: 8 islag                               8 islag
Platsliggning:10                                               10

Poäng 284,5 klassvinst och uppflyttning!


Nitro med sin pokal

Tränade lite efter tävlingen, fick jättebra feedback av Linda med Clicker som tyckte att Nitro hade ett jättefint kryp och fin teknik, jag blev förvånad och glad, för jag är ju ny inom brukset så jag vet inte riktigt hur det ska se ut. Men det är ju jätteskönt att jag har fått till det bra, nu gäller det att hålla i det och bevara det. Vi tränade också skott med platsliggning, jag la honom själv och gick bara 10 meter men det gick jättebra, han hade hakan i backen och rörde bara på ena örat!

Jag är så tacksam mot mina underbara vänner som har ställt upp och lagt spår i alla väder så vi har kunnat träna på annat än förarspår. Finspång BK är en toppenklubb!!! 

Agilityn på lördagen gick inte lika bra, det var 2 agilitylopp och 2 hopplopp. Joakim och Rista tävlade också, för dem gick det jättebra, båda hopploppen nollade de. Tyvärr så räckte inte tiden riktigt till pinne men Joakim var nöjd såklart, i agilityn fick de en på 15 fel och en disk.


Rista, gammeltant  Foto:Lasse Moell

Nitro och jag fick 3 disk och en med 15 fel och tidsfel, men jag ser ju att vissa saker har gått framåt sen vi tävlade sist för ett år sen.Han drar mer på tunnlar och är lättare att skicka och på första loppet gick slalomen riktigt bra, han gick ur en pinne för tidigt men ingången blev rätt, men då var vi redan diskade så vi körde på. Förra året hade vi mycket mer stopp och snurr. Det som är fel är ju bara jag som är för långsam, jag hinner inte vara på rätt ställe på rätt plats, tyvärr. Men kul hade vi Nitro och jag!


Nitro   Foto:Lasse Moell
 

Nitro ser ut som en flygande köttbulle haha!! Foto:Lasse Moell
 

Husse med lilla skitgrisen som har lärt sig att det är kul att lera ner sig
 

Saga får träffa släktingarnas chihuahua Sindy
 

Saga brottar ner Maggans tollarvalp Vinna, Rista leker på samma sätt, måste vara nån mallegrej

Kommentarer