Wolfeye.org
2011-04-09 19:14:54

Aussieträff

Idag har vi varit i Katrineholm på brukshundklubben och varit med på en aussieträff. Det var hundar från Solskenets,Fätorpets, Windedos, Chessplayers och Black Zones kennlar och Missnutts då förstås.Vi la spår först,det låg lite över en timme och Nitro spårade jättebra,det var 300 meter och 2 pinnar och slut. Men min kondition är skamligt usel,hur ska man orka 1 km i skogen när man nästan behöver syrgas efter 300m ;) Uppletande däremot kan man lägga till handlingarna, Nitro förstod inte alls och var mer intresserad av att pinka över andras pink,lilla pissenisse! Morr! Ogilla! När vi har tränat själva så har inga hundar vallat av innan,så det måste vi träna på att han inte markerar utan jobbar på! Körde med Chili också och märkte att han valde att hämta en fjärrkontroll som hade min lukt,andras grejer ville han inte ha.Måste låna andras grejer så de inte bara klarar av att hämta sånt de känner igen! Det var en nyttig lärdom.


Aussieträff i Katrineholm

Nitro var väldigt skällig och uppvarvad och var intresserad av de andra hundarna,vi har mycket passivitetsträning kvar :( Han gjorde en riktigt fin apportering iallafall på lydnadsplanen och ett snyggt läggande. Däremot gick fria följet uselt,mycket störningsträning behövs! Det var väldigt nyttig att träna så,blir ju lite tävlingsmässigt också när man är ett gäng som inte känner varandra sedan innan.


Mina sötsnören, Nitro som vanlig dyblöt efter alla dikesbad

I veckan träffade vi Jessica och hennes schäfer Fira och tränade ihop,hon hade också med sig sin nya schäfervalp Gangster, 10 veckor.Jättetrevligt temperament, han hoppade direkt ut ur bilen och hälsade och vi kampade lite.


Aspirants Gangster 10 veckor

Vi har också träffat Sofia med mopsarna Iggy och Wilbur och tränat lite och umgåtts. Alltid lika trevligt att träffas!


Sofia med Iggy


Wilbur undrar när det är hans tur att träna


Chili busvallar med tennisbollen i ett stadigt grepp


Glad sötis Chili

Kommentarer