Wolfeye.org
2012-10-28 00:01:30

Lydnadstävling Askersund och Valdemarsvik

Vi har varit och tävlat både i Askersund och i Valdemarsvik i oktober och jag har varit lat med bloggandet, men nu så fick jag lite fart! Chili var lite larvig för det smällde på långt håll innan vi startade och han hade nog helst velat springa in i klubbstugan, men sen så lugnade han sig och det gick att genomföra tävlingen. Han kändes lite låg på gruppmomenten, men gjorde momenten mycket bra, de brukar vara hans starka sida! Han var duktig på många av momenten förutom rutan, där han stannade väldigt nära kanten och vägrade lyssna på backa, så jag la honom ändå och det gick bra. Hade väldigt bra känsla inne på plan, det var jag glad för!
 
 Askersunds BK   6/10
Chilis betyg:
 
Sitt i grupp:10
Platsliggning:10
Fritt följ: 9 sent sitt, tränger ngt
Dum-Z: 10
Inkallning: 8,5 ngt sent ställande och läggande
Rutan: 7 många kommandon, lyder ej
Apportdirigering: 10
Metall-hopp: 9 avslutning
Vittringsprov: 10
Fjärr: 10
Plac 2   296 poäng Domare Sven Samuelsson
 

Språngmarsch är Chilis favorit i fria följet!
 

Är riktigt nöjd med dirapporten, den gjorde han superbra med full fart in, det är jag inte bortskämd med!
 
Tyckte nog inte att vi riktigt var värda de poängen, för han kan anstränga sig ännu mer. Men på dirapporten och dum-z tyckte jag nog att han var värd 10:an, de momenten gjorde han väldigt bra! Och på sitt o plats, där var han klockren! Men jag är himla glad för poängen!!
Vi hade väldigt trevligt i Askersund, vi träffade på Nitros kusin "Arrak" Missnutt's Amazing Loyalty med matte Malin som var där för att tävla ettan och de fick första pris! Vi gick en promenad tillsammans och tränade hundarna sen, superkul!
 

Missnutt's Amazing Loyalty " Arrak"
 

Matte Malin med sin Arrak som nu är uppflyttade till lydnadsklass 2
 
Sedan veckan efter var vi till Valdemarsvik och tävlade igen, denna gång hade det regnat och det var lite blött på sina ställen på planen. Och Chili är lite pipplig med det, han satte sig otroligt långsamt på alla sättanden och gjorde sina sämsta stegförflyttningar någonsin, med kroppen vågrät både åt höger och bakåt. Seg som sirap var den lille mannen, stor skillnad mot veckan innan :(  Han hade ingen bra dag, kändes ointresserad. På inkallningens läggande fick jag ge honom DK, han såg ut som "menar du att jag ska lägga mig i det här blöta" ! Även här ville han inte lyda på rutan så jag fick säga ligg flera gånger, vet inte vad han har fått för sig.
 
Chilis betyg Valdemarsvik 13/10: 
 
Sitt i grupp: 10
Platsliggning:10
Fritt följ: 7,5 sitter sent och snett, bra pos
Dum-Z: 8,5 ngt sent sitt och ligg
Inkallning: 6,5 lågt tempo, DK
Rutan: 7,5 lågt tempo, flera kommandon
Apportdirigering: 8 tempo
Metall-hopp: 8,5 tempo, sent sitt
Vittringsprov: 8,5 tempo
Fjärrdirigering: 9 flyttar sig ngt
Plac 2   265 poäng  Domare Nils Berglund
 

Mina höstpojkar!
 
Har funderat lite på om Chili är extremt morgontrött eller något, för när vi har åkt tidigt till en tävling går det ofta dåligt och när tävlingen börjar senare går det oftast mycket bättre. Kommer ihåg en gång när vi åkte kl 04:00 hemifrån, då somnade han och sov genom platsliggningen, han såg alldeles förvirrad ut när jag sa sitt!! Fick höra då att jag skulle kolla upp honom för fästingsjukdomar och liknande, vilket jag gjorde för 1500 spänn, inget fel på honom alls! Får nog tänka på att lägga mig tidigare när vi ska iväg så lille mannen får sin sömn ;) Det är mycket som ska stämma med Chili för att han ska gilla läget, det ska inte vara lerigt, inte för varmt, gud förbjude getingar och bin, inga skott, inga löptikar, ordentligt med sömn och så ska jag vara i rätt sinnestämning också, det viktigaste! En liten primadonna, tror jag minsann att han är! Men en söt en!
 
 

Vår vackra Saga har nu fyllt 8 månader!
 

Vi har tränat en del på uppletande och Nitro är duktig!
 

och så vacker, jag kan inte se mig mätt på honom
 
Mamma har varit här och hälsat på och hundarna tycker så mycket om henne, Rista sov jämt med huvudet i hennes knä! Nu får jag vänta till våren på att hon hälsar på igen :(
 

Rista känner sig trygg i mammas famn :)

Kommentarer