Wolfeye.org
2012-08-20 11:42:21

Utställning Norrköping och Agility Frövi

I helgen var vi först till Frövi för att tävla agility med Nitro och Rista och det gick ju inte så bra. Men några ljusglimtar var det ändå och med tanke på att vi har varit lata med agility träningen den här sommaren så får vi skylla oss själva. Första loppet var agility och vi diskade oss på slalomen där han gick in rätt men gick ut igen. Däremot gick gungan och däcket bra fast vi körde höger handling, men balansen där hoppade han av uppfarten en gång. Behöver verkligen köra mer banor för det fungerar när vi kör serier och jag behöver känna mig mer säker att han tar slalomen hur man än kommer på den. Blir osäker själv och tvekar, då gör han ju det med. Hopploppet var tyvärr sist på eftermiddagen så det blev lång väntan, Lite synd att de lägger agilityklassen först och hoppklassen sist, bättre man får åka hem nångång. Första halvan av hopploppet gick superbra, sen strul på slalomen igen och efter det så rev han nästan alla hinder, för att han troligen blev gasad av att jag blev mer högröstad och då börjar han att snurra.

För Joakim blev det disk på agilityloppet för Rista tog fel ingång i en tunnel, i hopploppet så fick de 10 fel på slalomen för Rista tänkte dra till godisburken. Nästa gång lägger jag ut den så hon inte ser. Men annars såg det bra ut, och hon har hållt sig ohalt efter också :) Hon blir ju 9 år till hösten och har varit halt några gånger som visserligen snabbt har gått över. Men hon tycker att det är så roligt med agility! 


Min snygging, snart 3 år!

Vi var hemma 19:30 på lördag kvällen, då var det bara in i duschen med Nitro och sen föna inför utställningen dagen därpå. Då var han trött, lilla gubben. Men fin blev han i pälsen. Utställningen gick bra, Nitro vann öppenklassen och sen skulle han in till bästa hane med championhanen och unghundshanen Jay som senare blev BIR. Och där blev Nitro trea, men med CK och fin kritik.

Nitros kritik:
Good strong male with lovely outline, neck topline and tailset. Strong head with good eyecolour. Good angulation and forechest. Strong body. Good coat colour and texture. Good movement although could have more reach and drive.  Domare Stacey Sewell  Australien
1 Ök 3:a BH CK
 
Vacker kille!
 
Här blir han genomklämd av domaren Stacey Sewell från Australien
 
Står fint men synd att jag får med pälsen med halsbandet
 

Dragonora Dr Feelgood "Ozzy"   Äg Brigitte Hasselgren
 

US Ch Caliquins Center Ice äg Lotta Sundqvist
 

Easy the Idol "Jay" ägd och uppfödd av Anna-Lena Munkvall BIR och BIG-4

Vi har spårat en del och det har gått rätt bra, har anmält till 2 lägrespår, det ena är vi första reserv på, det andra har jag inte hört något om, hoppas vi kommer med på något av dem och klarar att bli uppflyttade. Annars så får vi leta efter  fler spårprov under hösten.

Nitros dotter "Spira" Lundens Bellagotto Lady In Red har varit på sin första SKK utställning i Eskilstuna den 18/8 med strålande resultat! BIR och BIS-4 och det i en grupp på 30 valpar!! STORT GRATTIS Maritha och Spira! Och sonen" Ipo" Lundens Bellagotto Simply The Best var på en inoff samma dag och blev BIR, BIG-1 och slutade 5:a i BIS finalen. Domaren sa att om han inte hade hoppat och skuttat så kunde det gått ännu bättre :) STORT GRATTIS  Emma, Maritha och Ipo!

 

Vackra sonen Ipo på stranden!!


Sonen Ipo blev BIR BIG-1 på en inoff utställning!

Kommentarer