Wolfeye.org
2011-08-29 18:09:01

Lydnadstävling Flen Fm + Em

I lördags var Joakim och jag iväg till Flen för att tävla lydnad med Chili och Rista.Chili gillar när det är svalt och det kan jag säga att det var det INTE! Sommaren gjorde ett av sina sista ryck,men det är inte mycket man kan göra åt vädret. Vi var 10 startande i eliten på morgonen och 12 på eftermiddagen. Planen var upplagd så att det var 2 domare som dömde på varsin planhalva ,så 2 ekipage gick samtidigt. Annars hade det nog tagit väldigt mycket längre tid. Chili var lite seg på morgonen och gjorde inte sitt bästa, tyckte att han ryckte upp sig på eftermiddagen, det var min känsla, även om betygen visar tvärtemot. Rista lade sig på sitt i grupp efter ca 1,5 minut, men Joakim körde igenom resten ändå och fick ihop 215 poäng,de hade iallafall 3 bra betyg, på rutan, dirigeringsapporten och vittringsprovet. På em tävlingen så satt hon precis tills TL sa gå tillbaka till hundarna,sen lade hon sig, då bröt Joakim.

Chilis betyg på förmiddagen:

Sitt i grupp: 10
Platsliggning: 10
Fritt följ: 8,5 trögt sättande,sitter snett, släppte i helomvändning
Dumrutan: 9,5 Ngt trögt sättande
Inkallning: 9 Ngt sent stå
Rutan: 8,5 tempo 
Apportdirigering: 9 tempoväxling
Metallhopp: 9 tveksamt upptag, tempo
Vittringsprov:9 tempo
Fjärrdirigering: 8 flyttar fram
 
287 poäng  Plac 3/10  Domare Rolf Melin och Maria Persson
 

Min duktiga Chili

Chilis betyg på eftermiddagen:

Sitt i grupp: 10
Platsliggning: 10
Fritt följ: 8,5  stegförflyttning
Dumrutan: 9 segt
Inkallning: 9 tempo
Rutan: 9,5 tempo
Apportdirigering: 8 segt sättande'
Metallhopp: 7,5 segt sätt, sitter snett
Vittringsprov:8 tempoväxling,sitter snett
Fjärrdirigering:9 avancerar
 
283 poäng  plac 6/12 Domare Märta-Clara Melin och Gunnar Eriksson
 
Vi har också varit i Knivsta och hälsat på Therese m familj och malinoisen Zatoya som Joakim var daghusse åt när de bodde i Linköping. Belgross Zatoya heter hon, är 10 år gammal nu och det är hennes " fel"  att Joakim är kär i belgare!  Det var ett kärt återseende!
 
Zatoya,Rista,Chili och Nitro
 

Zatoya och Rista är släkt, kusiner tror jag
 

SUCH  SLCH Belgross Zatoya
 
Nitro skötte sig ganska bra,jag tränade några av 2 :ans moment som gick riktigt bra, men fritt följ gick inget vidare. Tränade platsliggning och gömde mig ,det gick ganska bra,han var lite orolig först men lugnade sig ganska snart.
 

Min snygging
 
Grattis till Ida och Trixa som fick ihop 299 poäng Maggan o Trubbel som fick ihop 298,5 poäng på eftermiddagen i Flen. Grattis också till Anne-Li och Biggles som blev Champion med fina poäng trots ett nollat moment!
 

Man kan inte alltid vara vacker....

Kommentarer