Wolfeye.org
2012-07-02 15:36:27

Rallylydnad Gnesta-Trosa BK

I helgen var vi på rallylydnadstävling i Gnesta och tävlade i mästarklass med alla 3 hundarna. Skönt att alla är i samma klass nu så man slipper passa fler tider på tävlingsdagen. Trodde det skulle regna så vi hade med oss paraplyer och extra kläder men inte våra kyltäcken, jäkla SMHI!! Det var jättevamt och det var vi inte beredda på. Men det gick rätt bra ändå, Nitro gjorde ett ganska fint program som tidvis var riktigt bra, skulle vilja ha honom ännu mer " i hand" bara. Han känns lite som en häst på väg i sken ibland ;) Men sedan i honnören där hunden skulle sitta höger fot så lade han sig ner, kanske mina nerver eller värmen, men där förlorade vi 10 poäng, jäkligt synd! Helt klart är att vi har tränat alldeles för dåligt på honnörsmomentet! Nitro och jag fick ihop 83 poäng, helt ok debut i mästarklass ändå!


Nitro är duktig på att gå fot för det mesta ; )

Chili är ju riktigt duktig när det är vänster fots moment, men han som är gammal lydnadsräv har svårt för höger fots momenten. Vårt backa på höger sida blev felövning för att han backade 2 steg och sen vände han upp mot mig, så det får vi träna stenhårt på nu. Men han försöker så gott han kan, och jag är mer avslappnad med honom än med Nitro och det märks nog. Honnören gick superbra, sånt har han lätt för, lilla gubben.Chili och jag fick ihop 78 poäng, så det blev ingen höjning av SM-snitt denna gång.


Sötaste Chili-bus!!

Joakim och Rista hade marginalerna på sin sida, Joakim gjorde fel på ett moment - 10 och Rista backade också för dåligt -10 +lite småfel. Men de stannade på precis 70 poäng och blev godkända!! Sköönt!


Nitro flirtar och Rista svarar vad hon tycker om den inviten ; )

Saga skötte sig superbra, hon är van resenär nu och är stencool och kan somna varsom helst. En riktigt bra på och avknapp har hon, rolig att träna och glad i folk! En underbar liten tjeja!!


Saga har nu fyllt 4 månader och utvecklas fint både fysiskt och psykiskt!

Är så stolt över Nitros och Smillas avkommor som ställdes ut på aussieklubbens rasspecial i söndags. Ipo blev 2 bästa hane i 4-6 mån och Spira blev BIM i 4-6 mån klassen, Båda med superfin kritik!!! Vi var på väg dit efter vår tävling som tyvärr drog ut på tiden så när vi var nästan framme hade nästan alla åkt hem. Hade varit så kul att träffa dem och mingla bland alla man känner, synd att man inte kan klona sig!! Matte Maritha har gjort ett bra jobb med de små och förvaltat de små guldklimparna väl!


Nitros son Lundens Bellagotto Simply The Best "Ipo" 4,5 månad Foto: Christian Nilsson
Ipos kritik:
Mycket tilltalande maskulin modell, välformat huvud med vackert uttryck, Välvinklad fram och bak, utmärkt förbröst, välformad bröstkorg. mycket bra benstomme , sunda stabila rörelser, Lovande päls, Trevligt temp, välvisad. Domare Johan Andersson
 

Han har superfina rörelser!!! Foto. Christian Olsson
 

Nitros dotter Lundens Bellagotto Lady In Red " Spira"  Foto. Christian Nilsson
Spiras kritik:
Mycket tilltalande modell , utmärkt huvud och uttryck, bra hals, välvinklad fram och bak, utmärkt förbröst och välformad bröskorg, bra benstomme, utmärkta rörelser, utmärkt temperament,trevligt visad. Domare Johan Andersson
 

Spira tyckte det var roligt att springa, hon har också superfina rörelser   Foto: Christian Nilsson
 

Chili njuter av livet....sötisen!!!   Foto. Elisabeth Olsson
 

Man måste hinna leka med, Nitro älskar att springa!!!
 

Chili svartfot, han sprang över kol vid stranden, och blev nästan helt svart på benen, hoppas det går bort fort!

Saga är så söt!
 

Min lilla säl!!
 

Nitro har lärt sig att halta på kommando!
 

Saga med sin bästis Lilo

Kommentarer