Wolfeye.org
2011-03-28 14:18:40

Platsliggning på agendan

Den här veckan har vi tränat flitigt för äntligen går det att vara på klubben igen! Joakim ska vara tävlingsledare för klubbens tävling nästa söndag och han vill träna på att kommendera elitmomenten och jag blev mer än glad att få hjälpa till som försökskanin! Chili var lite ringrostig första gången efter hela långa vintern och sprang till rutan och ställde sig vid en kona. Och till dirigeringsapporten ,så sprang han till mittenapporten.Men däremot gjorde han en väldigt bra vittring och fjärr! Och inkallningen ska vi lägga mycket energi på!


Chili på gång i uppletandet

Vi har varit några stycken som har träffats den här veckan för att träna ihop,det är nyttigt med störning. Det märks att Nitro tycker att det är väldigt jobbigt när man går in flera hundar och ställer upp på plats.Han blir orolig ,pipig och vill inte stanna kvar, så där blir det babysteps. När vi har tränat med en känd hund har det gått riktigt bra och han har legat kvar fint med huvudet i backen. Men han har svårt i alla situationer när jag ska gå ifrån honom, navelsträngen sitter fortfarande kvar, min lilla bebis! Jag tror att Nitro och jag har lika svårt när det inte händer någonting ; )Golfbanan har fått en liten sjö av smältis, jättekul att bada, men kallt! Burrr


Fick föna dem torra när vi kom hem ,iskallt vatten,men de var superglada att få bada

Men förutom platsen, så går träningen väldigt bra, han kan elitens hoppapport med metallen och fjärrdirigering nu och medans man gör något så bryr han sig inte om störningarna utan det är  när man går mellan momenten som han hoppar och skäller. Men det tränar vi på hela tiden att få honom lugn,jag kommer nog att drömma om platsliggning snart.


Sötnos

Vi har träffat Cattis och hennes vovvar mycket inomhus och tränat på matta i vinter, det har varit väldigt roligt och nyttigt på våra träningsträffar.Med hennes vovvar går Nitros platsliggning bra för då är han ju trygg,när han känner dem.

Nitro och jag har även träffat Sofia och mopsarna Iggy och Wilbur och gått promenad, likadant där ,lade Nitro plats och gick ifrån, gick jättebra för dem känner han ju bra nu.Mopsarna var också duktiga och sprang inte fram till Nitro på promenaden, Sofia och jag turades om att ha hundarna lösa. Vi hade jättetrevligt och Nitro och jag visade en massa konster till hennes sons förtjusning.


Chili skitgris! Rulla sig i lera är roligt tydligen ;)

Kommentarer