Wolfeye.org
2011-05-30 17:07:09

Lydnadstävling SöderköpingsBK

I fredags så tävlade vi lydnad med Chili och Rista i elitklass. Det var en kvällstävling och det var perfekt tävlingsväder,! Inga insekter och svalt och skönt! Det var 12 startande så de hade delat upp momenten mellan 2 domare så att det skulle gå lite fortare. Platsmomenten gick bra för Chili,skönt eftersom han lade sig förra gången.Rista satt och nosade men som tur var satt hon kvar. Jag var nöjd med Chilis attityd för han var pigg och glad och såsade inte runt som han kan göra,men han visste iochförsig vad som vankades utanför plan, en ny leksak! Denna hund har en förkärlek för såna här små leksakshundar som skäller och rör sig. Då först kan man krama ur den extra energin som han gömmer, den lilla latmasken.Rutan var väl det som gick sämst,han sprang och ställde sig bredvid så jag fick kommendera in honom och sen  lättade han lite på tävlingsledarens kommando på inkallningen från rutan,annars gjorde han inte några större fel på resten av momenten.Men det är ju samma finslip som vanligt som behövs tränas på. Rista var väldigt nosig och inte alls med så Joakim var inte alls nöjd med deras prestation, jag vill ju att det ska gå bra för dem också!!

Chilis betyg:

Sitt i grupp:9,5 trampar

Platsliggning:10

Fritt följ:8  ss

Dumrutan:8,5 dåliga hörn

Inkallning:8,5 nosar, sträcka ställande

Rutan:7 tempo till kon, flera kommando,omväg,lyfter innan kommando

Dirigeringsapport:10

Metall-hopp:9 sitter snett

Vittringsprov: 9,5 tempo

Fjärrdirigering: 8 flyttar sig

Poäng 277,5 plac 3 av 12  Domare Anders Svensson och Ulf Erlandsson


En pigg Chili

Vi har haft fint besök av 8 små tollarvalpar som ville träna på att åka bil och miljötränas! Tur att man inte är så rädd om trädgården för de var ju överallt och busade ,de små liven. Chili fick hälsa på dem och det gick jättebra. Kennelmamma Maggan var också med såklart,roligt att träffas på riktigt igen och inte bara i telefonluren som det så ofta blir nuförtiden!


Chili visar de små vart man ska dricka


Vad har du där farbror Chili?


8 små huliganer vill ut


Sööööt


Inget svårt för att slappna av på ett nytt ställe inte :)

Vi har varit på agility träningstävling i Söderköping på Catharina Jägevalls fina anläggning. Tänk att få bo så vackert, underbart! Vi körde blåbärshoppning med Nitro och Rista, Rista och Joakim vann och Nitro och jag kom 3.a. Sedan diskade vi oss i både hoppklass och agilityklass. Chili fick köra hoppklass för jag tyckte så synd om honom när han satt och väntade medans de andra fick köra,han blev döglad och tackade för förtroendet genom att nypa mig i benet. Så det blev 2 sår och ett stort blåmärke. Dumma vallråtta! ;) Men han hade kul iallafall! I agilityklassen så satte jag Nitro långt från starten, men han tog i så att han landade på hindret, sedan tog han a-hindret så fort så han flög över kanten och landade på kontaktfältet, men en del saker gick bra iallafall.


Hur ska jag få vara ifred med min pinne?


Så här kanske?


Lilla söta Visa!

Kommentarer