Wolfeye.org
2012-05-18 10:52:40

Utställning Nora BK

I torsdags åkte vi till Nora för att ställa ut Nitro och vi hälsade också på hos Nitros valpar som bor i närheten. Joakim fick lämna av mig där pga av att lilla Saga är för ung för att komma in på utställningsområdet ännu. Men jag klarade mig bra där med massa trevligt folk att prata med! Men däremot hade jag varken tält eller bur med och det hade jag behövt i detta skitväder. Nitros fästmö Smilla med matte Maritha tävlade klass 2 och det var jätteroligt att se, hon var verkligen med på noterna och de fick ihop 153 poäng med en tjuvstart på rutan så de fick 30 poäng bort. Kände mig riktigt stolt över mamma Smilla! Kärleksparet kände igen varandra på långt håll och blev jätteglada när de fick hälsa, sen var Nitro väldigt intresserad av alla blue merle han såg, lilla kärlekskranke pojken!

Utställningen gick bra, det var 11 aussies varav en valp. Domaren gillade Nitro, han fick CK och blev BIR!! Certet gick till Dragonoras Dr Feelgood, ägare Brigitte Hasselgren. I övrigt var domaren snål med CKna trots att jag tyckte det var fina hanar som var med som har fått CERT och CK förut, men domaren bestämmer. BIM blev Difloyds Montclair, skulle velat fota dem tillsammans men jag hittade dem inte sen.

Nitro var riktigt laddad, han fick beröm för sitt påskjut i bakbenen,men hon tyckte att han skulle länga på steget i fram. Han har ju så bråttom min lille herre, skulle behövt cykla med honom innan så han får ur sig lite energi, men det hinner jag inte när vi åker tidigt. I finalen blev vi oplacerade, det var en schäfer som vann BIS:et. Går aldrig bra i finalerna, tror att det är steget som förstör, hemma när han tar det lugnt har han superfint steg, men det hjälper ju inte. Men han blir ju äldre och lugnare med, så det kanske ger sig, steget finns ju där, måste kunna locka fram det på utställning bara!


Min stiliga kille Missnutt's Crystal Mano!!
 
Nitros kritik:
Maskulin hane. Utmärkt helhet. Ganska bra huvud. Korrekt bett. Tillräckligt mörka ögon. Bra hals. Utmärkt kropp och benstomme. Bra rygg och kors med fina vinklar. Välpresenterad päls. Alert och aktiv attityd. Rör sig med tillräckligt steg.
Excellent CK BIR    Domare Eva Eriksson
 

2 BH med CK och CERT  Dragonora Dr Feelgood " Ozzy" äg. Brigitte Hasselgren
 

Nitros kusin Missnutt's Amazing Loyalty " Arrak"  äg Malin Saxin
 

Kusinträff, fina killar!!!
 

Maritha med sin Smilla i fria följet, med jättefin kontakt!
 
I väntan på finalen åkte vi hem till Nitros valpar och då började det hagla, var ju väldig glad att sitta i bilen då. Det var så roligt att se dem, oj vad de har växt! Så roligt att att få rå om dem lite, Spira är en riktigt tuff tjej som kommer att ge matte Maritha fullt upp.Tycker hon är väldigt lik Nitro till sättet , fullt ös. Ipo har tid att stanna och kela, är mer lugn och kontaktsökande. Båda ser  väldigt lovande ut, farmors små hjärtan!! Blev bäst bilder på Ipo för Spira var inte still så länge, haha känner igen det där!


Spira är så fin, hennes riktiga päls kommer fram här och där under valpullen så hon kommer att bli mörkare. 
 


Sötisen Ipo är nyfiken i en strut
 

Har du godis, det vill vi ha!!
 

Ipo har rännt i väg på höjden, men han har så fina vinklar!! Han ser väldigt lovande ut!
 

Wiihuu, full fart framåt är Spiras mottto, pappa upp i dagen!
 
Vi har också hunnit bada med hundarna för första gången i år, alla 3 var överlyckliga och Saga tyckte det var spännande att få upptäcka sjön. Vi var inte så länge vid stranden för det är ju rätt kallt i vattnet ännu.
 

Min badpojke Nitro!!
 

Saga tyckte det var spännande med vattnet
 

Full fart på alla tre
 

Rista vill ha igång Chili
 

Chili är så vacker!! Men svansen får inte bli blöt,haha

Kommentarer