Wolfeye.org
2012-04-23 14:43:16

Flitig helg

Redan på torsdagen var vi igång med en tävling, freestyle klass 2 där jag hade jättebra känsla med Nitros och mitt samarbete.Han gjorde allt som jag bad honom om,tyvärr så välte den förbenade pallen som han skulle snurra på och så skulle jag varit duktigare att tajma till musiken.Vi kom på en tredje plats med 22.75 poäng men hade lite för lite poäng på tolkning till musik för att vi skulle bli uppflyttade,men jag var ändå jättenöjd med framförallt Nitros attityd och arbetsglädje.

Sen blev det vila på fredagen för att ladda för lördagens rallylydnadsstart med alla 3 hundarna i avancerad klass i Vallentuna.Nitro startade först av våra hundar och han var jätteduktig, jag gjorde fel på ett ställe där det var helt om,jag tog ett för stort steg -3poäng och Nitro tog ett jätteskutt över hindret så han kom lite för långt bort -1 annars var det jättebra. Högerhandlingen fungerade jättebra,det var skönt :) Vi placerade oss på en 2:a plats med 96 poäng.Sedan var det dags för Rista och Joakim, Rista var lite väl laddad, på ett moment, för på avgränsningen till plan, där stod ett agilityhinder som hon tänkte ta.Så de fick en del strul men blev godkända på 77 poäng.Chili var jätteduktig men lite slö,vi fick ihop 95 poäng och kom 3:a, vi fick några småfel här och där.Jag vill passa på att GRATTA bästaste vännen Maggan som med både sina hundar Trubbel och Trassel tog full pott i både avancerad klass och fortsättningsklassen! Och vann över mig i avancerad klass, morr och mutter!! ;) 


Nitro och Chili med sina priser från avancerad rallyklass i Vallentuna Nitro plac 2 med 96 poäng och Chili plac 3 med 95 poäng!

Sedan var det dags att åka till Haninge för att hälsa på nya familjemedlemmen Kiosans Saga, en liten malinois flicka som är Joakims nya hund, ja och min med lite såklart! Hon har hunnit bli 7,5 vecka,så nu dröjer det inte länge innan hon är här!!! Vi blev väldigt väl emottagna och fick både mat och fika,och en massa valpgos och hundsnack.Skönt när vi hade varit ute hela dagen.Tack snälla Monika och Jocke, ni är underbara!!


Cool tjej är hon,lilla Saga!
 

Kameraväskan var jätterolig!'
 

Hon är bedårande söt!!
 

Hon är väldigt vacker!!
 

Fint uttryck!
 

Lite vallning i damen ,månntro!
 

Vacker tass redan,fina Saga!
 

Jaha ,nu kommer man att bli tuggad på igen ;)

Sedan var det hem till mamma Ingegerd på Ekerö för att hinna sova lite innan söndagens rallytävling i Uppsala. Där blev det ombytta roller på hundarna, Nitro kändes disträ och Chili var väldigt med på noterna.Jag och Nitro hade startnummer 2,men ettan kom inte så jag fick hoppa in direkt.Och såna oförutsedda situationer klarar jag inte så bra,så jag blir stressad och det märker ju hundarna direkt.Dessutom hade det varit löptikar på plan och då försvinner några hjärnceller på Nitro med.Hade inte samma braiga känsla i fotgåendet som dagen innan,men vi tog oss runt med några små fel trots detta och slutade på en 6:e plats med 93 poäng.Vi fick 3 poängs avdrag i honnören,det står oro,fast han satt helt stilla,däremot pep han lite. Trodde inte att det var så mycket avdrag för ljud i rallylydnad men kanske annorlunda i honnören? Måste tänka på mitt tonfall, blev nog några fooooot under programmet, rally ska ju vara glatt. Skärpning Karlsson!


Chili med sina priser från avancerad klass plac 2 95 poäng, Uppsala

Men Chili skötte sig helt underbart, han tyckte att det var jätteroligt och vi hade en superskön"vikänsla" på plan! Dessa stunder känns ju tävlandet som bäst,fel kan man ju göra,men det är oslagbart när man får den där känslan.Underbara Chili-billi-bus!! Vi fick ihop 95 poäng och kom på en 2:aplats.

Joakim och Rista hade en del strul igen, de behöver träna mer på skyltar, Rista gick runt en skylt och Joakim rättade henne för att hon satt snett vilket var onödigt och det drog poäng,det var lite strul, men Rista var glad iaf. Blev en nervös väntan på prisutdelningen och lättnaden blev stor när de sa att" nu är resten godkända". De fick ihop 71 poäng så det var jätteskönt att de var på rätt sida av strecket.

Fick ett roligt paket idag från Best Friend, det var fyllt med priser som vi vann för 2:a placeringen med våran kvastfilm i en trick tävling! Filmen går att se här på hemsidan under Nitro "Trix".Blev jätteglad,tack så mycket för de fina priserna!!


Nitro med sina priser från Best Friend!!

Nu tar vi det lugnt idag tills agilitykursen börjar ikväll :)

Kommentarer