Wolfeye.org
2012-10-22 13:14:23

Korad!!

I lördags så var det dags för mentaldelen av Nitros korning, exteriördelen är ju redan avklarad så nu var det spännande att se hur det här skulle gå. Har ju aldrig gjort MT med någon annan hund tidigare. Nitro var hund nummer två på morgonen och det var ca 40 minuter försenat pga att det var så mörkt på morgonen. Regnade gjorde det hela dagen, tänk vilka fantastiska människor vi har i SBK som står hela dagen i skogen på sina lediga dagar i ur och skur!!

Leken gick bra, både med mig och TL, och kampleken på 5 m och 40 meter också. Sedan var det dags för jakten och där var han totalt ointresserad och det är 50 poäng på jakt och uthållighet så där blev det inget. Finns ju fördelar med det också, han har alltid gått att stoppa när det kommer vilt.;)

Sedan var det dags för figurraden, och där trodde jag att han skulle springa rakt igenom figurraden till mig, men han kom inte förbi första figuren förrän jag ropade och sen fick han stopp igen på figurerna efter tills jag ropade. Där vill man ju se att hunden löser problemen själv utan hjälp, men han kom ju fram iallafall :) Han var så söt när jag skulle lägga ner figuren, då hoppade han upp med framtassarna och tryckte till!

Sedan var det dags för socialt samspel och där satt han lugnt och tittade på, men sprang direkt fram och luktade på kläderna och sen hälsade han glatt på figuranten. Här vill de se att hunden bjuder upp till lek och vill vara med och Nitro satt alldeles still. Vet inte om han tror att han ska sitta still, har ju tränat mycket att folk beter sig konstigt, och dessutom hoppat runt själv och belönat att han är passiv, för att han ska strunta i störningar. Så där tycker jag att det är svårt att veta vad som är "honom" och vad som är intränat. Men så blev det iallafall.

Sedan var det dags för överraskning och där sprang han direkt fram och nosade på overallen och brydde sig inte alls, men jag fick ändå gå förbi 2 gånger på avreaktionen. Kan vara för att han hoppade och skällde efteråt, men så gör han ju ibland ändå.

Skramlet gick också bra, han stoppade in huvudet i trumman för att se vad som var där inne :) 

Släden gick ganska bra, trodde att han skulle backa mer än han gjorde, så där överraskade han mig positivt!

Skotten gick som jag trodde, perfekt, och när jag fick reda på att vi blev godkända på 356 poäng blev jag glad! Stolt över min kille! Blev lite besviken först för jag trodde att han skulle haft lite mer jakt i sig och att han skulle klarat av figurraden utan problem, men hey, han klarade det! Film och protokoll finns för beskådning under Nitro, MT här på hemsidan.


Min snygging!!

Kommentarer