Wolfeye.org
2010-10-12 10:40:39

Lydnadstävling Tranås BK

I lördags var det dags för tävling igen,tredje gången vi var i Tranås i år,vi har varit där på agility och utställning innan. En aktiv liten klubb och väldigt trevlig. Vi gick en jättefin promenadslinga där på 2 km efter tävlingen i underbar natur!


Från vänster:Nitro,Chili, Trubbel och Millimeter

Hade bara anmält Chili och Rista men fick ett infall och efteranmälde Nitro också. Avstod platsen med honom och det började riktigt bra men efter halva linförigheten så åkte nosen i backen och han formligen dammsög plan efter lukter,försökte upprepade gånger få lite kontakt men tji fick jag. Så till läggandet ,då gick han väl sådär fritt följ ,la sig bra,men när jag vände mig om så såg jag att han kröp och nosade, så då bröt vi!  Vi var sista tävlande så jag var kvar på plan och tränade tills han slutade med dumheterna. Och när vi gick av plan så kände jag mig nöjd ändå. Det är mycket hormoner både inuti och utanpå lille herrn, och det var en rottisflicka där som han blev jätteförtjust i och han sniffade mycket åt hennes håll. Det blir störningsträning i kvadrat för lille Hugh Hefner för att klara av allting runt omkring! Hoppas att han lugnar ner sig när han kommer ur den här pubertetsfasen!!


Rista och Nitro

Chili skötte sig ganska bra¨men lade sig på sitt i dumrutan som han inte brukar göra och där gick vi miste om en chans att höja snittet ytterligare,det var lite snopet men de är ju djur, inte robotar så allt kan ju hända.Gjorde inte sitt bästa i fritt följ heller ,kändes lite disträ och slö.

Chilis betyg:
Sitt i grupp:10
Platsliggning:10
Fritt följ:8 Pendlar, luft,ss,seg
Dumrutan; 7 Lägger sig vid sitt'
Inkallning:7 Steg, DK
Rutan:10
Apportdirigering:9 Extra kommando
Metallhopp:9,5 lite seg vid sättande
Vittringsprov:10
Fjärrdirigering:9,5 Flyttar sig ngt bakåt

286,5 poäng plac 1 Domare Åke Karlsson

Chili gjorde bättre ifrån sig i slutet av programmet ,gjorde en superfin vittring och rätt bra hoppapport! I veckan tränade jag och Maggan ihop ,det var jättekul,har verkligen saknat det. Hundarna var jätteglada också att återse varandra. Chili verkade lite konfunderad ,det fattas ju en Trassel!!  Men snart är hon tillbaka!! Såg förhoppningsfull ut när han sprang till Trubbel,luktade av honom lite snabbt. De är så lugna ihop, inget tjafs alls ,skönt,de vet precis var de har varandra!


Så här ska man ju gå fot, inte nosa i backen!!

Kommentarer